1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Linnaosade perede ühine tervisepäev Tallinna loomaaias
Linnaosade perede ühine tervisepäev Tallinna loomaaias

Linnaosade perede ühine tervisepäev Tallinna loomaaias

Tervisepäev loomaaias 201327. aprillil algusega kell 11.00 jätkub nelja linnaosa – Haabersti, Kesklinna, Kristiine, Mustamäe ja Põhja-Tallinna traditsiooniline üritus, milleks on tervisepäev Tallinna loomaaias.

Peredele suunatud tervisepäev loomaaias toimub nelja linnaosa koostöös juba teist korda ning eelmisel aastal osales tervisepäeval 388 inimest, kellest lapsi oli 246. Sel aastal on kutse saanud 100 perekonda ning osalema on oodatud umbes 500 inimest. Lisaks meeleolukale loomaaia külastusele, toimuvad erinevad tervist toetavad tegevused nii lastele kui ka vanematele. Tervisepäev lõppeb ühise lõunaga piknikuplatsil.

„Suurperedel kulub enamasti kogu sissetulek pere ülalpidamiseks ning meelelahutuseks tihtipeale kahjuks raha ei jätku. Antud tervisepäev annab hea võimaluse veeta meeleolukas päev pere seltsis,“ sõnas Põhja-Tallinna vanem Karin Tammemägi.

Tervisepäev loomaaias. 2013Tervisepäeval tutvustab toitumisnõustaja ja toidutehnoloog Ene Mägi tervislikke valikuid, toiduvalmistamiseviise ja lihtsaid mooduseid tervisliku päevamenüü planeerimiseks. Võimalik on osaleda ka praktilise esmaabi ja stetoskoobi õpitubades. Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi tudengid mõõdavad osalejate tervisenäitajaid ja jagavad infovoldikuid ning nõustavad huvilisi ka individuaalselt.
Lastele on kavas kaisukaru haigla töötuba ja mitmesugused liikumismängud ning neid lõbustab Boost Juice Bars maskott Barry.

Tervisepäeva korraldavad Haabersti, Kesklinna, Kristiine, Mustamäe ja Põhja-Tallinna tervisedendajad koostöös sotsiaalhoolekande osakondadega.

Head Uudised GoodNews