1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Looduslikult higistamise vastu? Loodusterapeut selgitab, miks peaksid tavadeodorandi asemel valima loodusliku alternatiivi
Looduslikult higistamise vastu? Loodusterapeut selgitab, miks peaksid tavadeodorandi asemel valima loodusliku alternatiivi

Looduslikult higistamise vastu? Loodusterapeut selgitab, miks peaksid tavadeodorandi asemel valima loodusliku alternatiivi

Herbazeni looja, joogatreener ja loodusterapeut Mai-Liis Kivistik selgitab, et tavadeodorantides blokeerib higistamisvastane aine higi, samal ajal kui looduslik deodorant tegeleb lõhna neutraliseerimisega, kuid laseb higil kehast väljuda.

Mai-Liis Kivistik. Foto: Airi Leon

Looduslikud deodorandid on tervisele kasulikud!

5 fakti, mida pead teadma oma deodorandist

  • Looduslikud deodorandid katavad lõhna mitte higi. Looduslikes deodorantides pole alumiiniumi nagu paljudel kaubanduslikel 24h kaitsvatel sortidel. Alumiinium lisatakse tavaliselt tekkiva higi vähendamiseks, kuid probleem on selles, et see ummistab poore ja peatab keha loomuliku mürkide väljutamise protsessi ehk higistamise. Hea keskkonnasõbralik deodorant laseb alati ikkagi higistada, kuid higi ei muutu lõhna poolest vastikuks, sest tootes olevad koostisained elimineerivad lõhna.
  • Kõik looduslikud deodorandid on saadaval plastikuvabades ja keskkonnasõbralikes pakendites, mida saab taaskasutada. See tähendab, et neid tarbides ei aita sa kaasa aerosooli pudelite või plastmassist prügi kuhjumisele. Selle asemel on pakend plastivaba, eetiline, jätkusuutlik, keskkonnasõbralik, biolagunev või taaskasutatav, mis tähendab, et mõju maailmale on minimaalne.
  • Lisaks sellele, et imeliste looduslike koostisosade kasutamine piirab tekkivate nahaprobleemide arvu, toetab deodorant ka organismi. Poorid ei ole suletud ja väheneb riietele kollaste plekkide tekkimise oht. Paljud müügilolevad looduslikud deodorandid on mitmete toetavate lisaomadustega nagu antibakteriaalsed, niisutavad ja rahustavad.
  • Veel üks põhjus minna üle looduslikule deodorandile on see, et kvaliteetne looduslik deodorant ei sisalda ühtegi lisatud sünteetilist lõhnaainet, mis võib tervisele halvasti mõjuda. Kunstlike lõhnade asemel, mis võivad nahka ärritada või allergiat tekitada, kasutakse looduslikke eeterlikke õlisid, mis on kasulikud nii kehale kui vaimule ning ka närvisüsteemile.
  • Keemiavaba valik on alati nahale parem. Looduslik toode ei sisalda ohtlikke säilitus- või värvaineid. Naturaalsed õlid ja rasvad suudavad toodet ise säilitada piisava aja, et jõuaksid toote kenasti ära tarbida.

Kuidas looduslikku deodoranti kasutada?

Kivistik lisab, et minnes üle tavadeodorandilt looduslikule kreemdeodorandile võib kuluda 2-4 nädalat, et keha harjuks. Ta soovitab hõõruda alati täieliku imendumiseni väike kogus kreemi kergelt niisketesse kaenlaalustesse. Enne riietumist lase 5 minutit imenduda.

Head Uudised GoodNews