1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Loodusterapeut juhendab: kuidas aru saada, et toode on päriselt looduslik?
Loodusterapeut juhendab: kuidas aru saada, et toode on päriselt looduslik?

Loodusterapeut juhendab: kuidas aru saada, et toode on päriselt looduslik?

Tavakosmeetikat versus looduskosmeetika – tavakosmeetikat ilma kemikaalideta nagu näiteks parabeenid, ftalaadid jpt ei eksisteeri, kinnitab Herbazeni looja, joogatreener ja loodusterapeut Mai-Liis Kivistik.

Looduskosmeetikas aga kemikaalid puuduvad ning samuti kasutatakse lõhnastamiseks eeterlikke õlisid mitte kunstlikke lõhnaaineid. Eeterlik õli on kontsentreeritud taim ehk tal on raviomadused ning ta toetab sinu energiavälja samal ajal, kui kunstlikel lõhnaainetel ei ole mitte mingit väärtust peale selle, et keemiliselt on sinu lõhnatajule saadetud signaal.

Jälgi koostist

“Tooteid valides tuleks alati jälgida koostist, sest sugugi mitte kõik tooted, mille kohta öeldakse peal looduslik, on seda 100%. Tegelikult ei ole see protsent reguleeritud ning looduslik osa tootes tohib väga suurel hulgal varieeruda. Eelista seda toodet, mis on vähemalt 98% naturaalne,” annab Mai-Liis nõu.

Koostisaine puhul kasutatakse koostisainete ühtseid nimetusi (nt INCI – rahvusvahelise kosmeetikavahendite koostisainete nomenklatuur). Juhul, kui seal on mõni segane sõna, siis kindlasti vaata see internetist järgi, et olla kindel ohutuses. Veel võiks huvitav olla teada, et koostisainete loetelu märgitakse nende lisamise ajal kaalu järgi kahanevas järjekorras.

Tooteid valides tuleks alati jälgida koostist, sest sugugi mitte kõik tooted, mille kohta öeldakse peal looduslik, on seda 100%.

Soeta looduspoest

Leia võimalus soetamaks oma kosmeetikatooted looduspoest või mahekauplusest, sest need on usaldusväärsed. Sealsed sertifikaadid kinnitavad üldiselt toodete kvaliteeti.

“Tegelikkuses peaksime nahale panema vaid seda, mida me hea meelega ka suhu paneksime, sest kõik, mis puutub kokku nahaga, imendub ülikiiresti meie vereringesse,” toob Mai-Liis välja. “Tuleks veel meeles pidada, et nahka tuleb hooldada nii seest kui väljast. Ka kõik, mis me sööme, peegeldub nahal. Piisav niisutus läbi veejoomise toetab kollageeni kohevust ning kvaliteetsete rasvade olemasolu menüüs määrab naha sära.”

Tegelikkuses peaksime nahale panema vaid seda, mida me hea meelega ka suhu paneksime.

Head Uudised GoodNews