1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Gurmaanidele
  4. Lõuna-Eesti maakondade maitsetenädal ootab toiduelamusi nautima
Lõuna-Eesti maakondade maitsetenädal ootab toiduelamusi nautima

Lõuna-Eesti maakondade maitsetenädal ootab toiduelamusi nautima

Teist sügist järjest toimub Lõuna-Eesti maakondades maitsetenädal “Metsast taldrikule”, kuhu oodatakse kõiki huvilisi 4.-14. novembrini maitseelamusi nautima.

Ligi 60 kohvikut ja restorani panid kokku erimenüüd, milles on vähemalt ühe komponendina kasutatud eestimaist metsasaadust ja mis koosneb suuresti kohalikust toorainest. Sündmuse eesmärgiks on suurendada toitlustusasutuste külastatavust, toetada piirkonna arenevat toidukultuuri ja väiketootjaid ning tõsta esile kohalikku toorainet.

“”Metsast taldrikule” toob restoranikööki meie metsade kõige erilisemad annid ja oskuslikult sobitatud kooslustes moodustuvad põnevad maitseelamused. Eelmisel aastal sai metsast inspireeritud menüü väga sooja vastuvõtu. Ootame saabuvat maitsetenädalat suure elevusega,” ütles Antoniuse restorani esindaja Elise Teemus.

„Maitsetenädal on unikaalne sündmus, sest pakub võimaluse teha samaaegselt kaht asja – külastada Lõuna-Eesti põnevaid paiku ja koguda maitseelamusi üle kogu piirkonna,“ rääkis Tartu linna turundusjuht Helen Kalberg.

Meeldejäävad maitseelamused ootavad külalisi kuues maakonnas: Tartumaal, Jõgevamaal, Põlvamaal, Viljandimaal, Võrumaal ja Valgamaal. Erimenüü hind on vahemikus 15–20 eurot. Kõikide toitlustajate ja menüüdega saab tutvuda kodulehel.

Head Uudised GoodNews