1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. Lux Express on kahe nädalaga jaganud reisijatele ligi 20 000 maski
Lux Express on kahe nädalaga jaganud reisijatele ligi 20 000 maski

Lux Express on kahe nädalaga jaganud reisijatele ligi 20 000 maski

Lux Express on kahe nädalaga oma reisijatele jaganud ligi 20 000 tasuta meditsiinilist maski – veelgi ohutuma reisimise kindlustamiseks käivitatud bussifirma eraalgatuse on omaks võtnud umbes pool reisijatest.

Tulles vastu reisijate palvetele ja ootustele alustas Lux Express oma reisidel tasuta ühekordsete meditsiiniliste maskide jagamist 13. oktoobril. Bussijuhtidelt tänaseks kogutud tagasiside näitab, et reisijaid, kes bussi sisenemisel võtavad maski, on ligi 50 protsenti. Viiendik reisijatest katavad näo oma isikliku maskiga.

Lux Expressi juhatuse esimees Hugo Osula julgustab tasuta maski võtma ja kandma, kuigi kedagi selleks ei sunnita. “Ohutu tunde reisi jooksul tekitab nii juhi sujuv sõidustiil, puhas buss kui ka võimalus soovi korral mask ette panna ja küsida seda ka kaasreisijale. Loomulikult ei ole niigi keerulises finantsseisus ükski lisakulu teretulnud, aga leian, et ükski investeering reisijate ja juhtide ohutusse ei ole mõttetu,” lisas Osula.

Terviseameti peadirektor Üllar Lanno ütles, et ühiskonna kaitsmisel nakkushaiguste eest on iga inimese panus oluline. “Tunnustame kõiki neid inimesi ja ettevõtjaid, kes tänasesse olukorda täie tõsidusega suhtuvad ning täiendavaid meetmeid kasutusele võtavad,” ütles Lanno, kelle sõnul võiksid bussis reisivad inimesed maske julgemalt kasutada. “Loomulikult on hea, et arvestatav osa meie elanikest kinnises ruumis viibides maski ette paneb. Loodame siiralt, et selliste inimeste osakaal rahvastikust kasvab.”

Lux Expressi turundus- ja kommunikatsioonijuhi Sander Sõõrumaa sõnul on koos nakatumiskordajaga mõnevõrra kasvanud ka inimeste ettevaatlikkus. “Kui suvisel perioodil kasutati käte desinfitseerimisvahendit oluliselt vähem kui kevadel, siis viimase paari kuu jooksul on küll vahendi kasutamine kasvanud, aga eriolukorraaegse tasemeni on veel minna. Maskide liinipõhise kasutamise põhjalikuks analüüsiks on veel natuke liiga vara, aga meie praeguste andmete kohaselt ei paista kõrge nakatumiskordajaga piirkondadest pärit reisijad silma suurema maskide kasutamisega.”

Sõõrumaa lisas, et Lux Express jätkab kõikide ohutusmeetmete rakendamist. “Desinfitseerime kõik bussid pärast igat reisi ja oleme sulgenud istmerea juhi selja taga. Kõikide busside esimese ja keskmise ukse juures on käte desinfitseerimise vahend ning privaatsemaks reisimiseks saab inimene osta oma koha kõrval oleva istme poole hinnaga. Jagame ka tasuta maske ja kuna kõik meetmed on välja töötatud koostöös terviseametiga, siis jätkame seni kuni ametkonna hinnangul ei ole see enam vajalik.“

Head Uudised GoodNews