1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Mahla hea mõju nahale
Mahla hea mõju nahale

Mahla hea mõju nahale

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

Kõik on kuulnud tarku õpetussõnu, et „oled see, mida sööd”. Meie kehaline tervis peegeldub füüsilises ja vaimses seisundis. Kas teadsid, et see, mis meie organismi satub, mõjutab ka nahka? Kui koormame oma seedesüsteemi kehva toiduga, mis koosneb peamiselt töödeldud rämpstoidust, siis märkame, et meie nahk, nagu ka enesetunne, muutuvad aina kehvemaks.

Kui tarbime liiga palju toite, milles on hulgaliselt ebatervislikke suhkruid, rasvu ja keemilisi lisaained, võib see mõjuda maksa tööle. Selle tagajärjed on kehv tervis ja tuhm, säratu või põletikuline näonahk. Toksiine väljutatakse läbi naha vistrike kaudu.

Mahlade valmistamine on tänapäeval väga populaarne. See on suurepärane viis lisada tavalisse menüüsse toitainerikkaid lisandeid. Mahlade valmistamine on ka suurepärane võimalus neile, kes soovivad oma seedesüsteemist toksiine väljutada. Puu- ja juurviljad on süsteemi puhastamiseks suurepärased ning nende mahla joomine annab sulle kauni naha! Puu- ja juurviljad annavad toitaineid meie kehale vajalike vitamiinide ja mineraalide näol. Need toitained seisavad hea ka meie naha tervise eest.

Üks viis tagamaks, et saad piisava koguse elutähtsaid toitaineid, on iga päev mahla teha ja juua. Mahl hoiab sinu naha niisutatu ja toksiinivaba. Ummistunud poorid ja üldiselt must nahk võivad segada naharakkude taastumist ja tervist. Puu- ja juurviljad on täis kiudained, mida peetakse terve naha jaoks ülioluliseks.

Lehtkapsast, salatist, spinatist, spirulinast ja rohust (värske muru jms taimed) valmistatud rohelistes mahlades on klorofülli. Klorofüll sarnaneb inimese hemoglobiiniga, nii et nende roheliste mahlade joomine võib aidata parandada aju tööd, tugevdada immuunsüsteemi ja parandada naha seisundit. Rohelistes mahlades on ka põletikuvastased ained, mis tasakaalustavad keha PH-taset, vabastavad keha jääkainetest ning puhastavad maksa, neere ja verd.
Internetis on saadaval palju maitsvate mahlade retsepte, mida järele proovida. Köögi- ja puuviljade mahlaks tegemine kindlustab, et saad kõik vajalikud toitained ning lisad igasse päeva tervist ja elujõudu, parandades samas ka oma naha välimust.

Seega, mine ja osta mahlapress ja hakka juba täna mahlameistriks!

Allikas: Villagevoice (Dormeo.ee)

Head Uudised GoodNews