1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Massaaž – kasulik lõõgastus, mis vähendab lihaspingeid
Massaaž – kasulik lõõgastus, mis vähendab lihaspingeid

Massaaž – kasulik lõõgastus, mis vähendab lihaspingeid

Raviteraapia looja Marta Kislovi suurimaks sooviks on olla toeks läbi mõnusa pai, puudutuse või väikese teraapia, inimese kõige mõnusamas paigas – tema kodus. Raviteraapia teenuste hulka kuuluvad erinevad massaažid, mis on sobilikud tervele perele – beebist vanaemani. Lisaks toetab ta värskeid vanemaid küsimustes vastsündinutega ning abistab nõu ja jõuga ka imetamisel.

Foto: Raviteraapia

Raviteraapia teenuste hulka kuuluvad:

Klassikaline massaaž

Klassikaline massaaž – väga tõhus, mõnus ning tervet keha töötlev massaaž. Toimub nii lihaspingete leevendamine kui ka inimese emotsionaalse ja vaimse tasakaalu taastamine.

Üldmassaaž vallandab kehas õnnehormoone ehk endorfiine, mis tekitavad heaolutunde. See tagab mõnusa lõõgastuse ning tekitab head tunnet tervet kehas. Tänu massaažile suureneb immuunsus, tõuseb meeleolu ning vähenevad füüsilised probleemid kehas. Massaaži põhieesmärgiks on aidata kehal ennast tervendada ning seeläbi mõjutada füüsist ja parandada enesetunnet.

Üldmassaaž vallandab kehas õnnehormoone ehk endorfiine, mis tekitavad heaolutunde.

Foto: Shutterstock.com

Rasedusaegne massaaž

Rasedusaegne massaaž on hea võimalus beebiootel emal lõõgastuda, hoolitseda enda ja beebi heaolu eest. Massaaž on imeline viis aitamaks tulevast ema rasedusega kohaneda, tagades emale hea enesetunne. Hea füüsiline vorm kergendab omakorda lapse ilmaletoomist ja kiirendab sünnitusjärgset taastumist.

Foto: Shutterstock.com

Beebimassaaž

Beebimassaaž on õrnadel silitustel põhinev imiku arengut ja füüsist toetav massaaž, mis parandab beebi motoorikat ja lõdvestab kehapingeid. Beebimassaaž on keha üldtugevdava toimega, mis tagab eakohase füüsilise koormuse ning toetab vaimset tervist. Massaaž kestab maksimaalselt 20 minutit, olenevalt beebist.

Lastemassaaž

Lastemassaaži eesmärk on vähendada lihaspingeid, parandada liigese liikuvust ning koordinatsiooni ning aidata kaasa lapse motoorsele arengule. Lisaks on keha üldtugevdava toimega, mis tagab eakohase füüsilise koormuse ning toetab vaimset tervist.

Lastemassaaži eesmärk on aidata kaasa lapse motoorsele arengule.

Foto: Shutterstock.com

Imetamisnõustamine

Imetamisnõustamine on võimalus tuua kokku ema, laps ja tuge pakkuv imetamisnõustaja, kes annab nõu väga erinevatel küsimustel nii praktiliste soovituste kui erinevate lahedustega seoses beebi toitmise, kasvu ja tervisega, toetades ema ka vaimselt.

Imetamisnõustamine on võimalus tuua kokku ema, laps ja tuge pakkuv imetamisnõustaja.

Sünnitusjärgne toetus

Imeline viis toetada uut perekonda täpselt sellisel viisil nagu nad seda hetkel soovivad: kas kodutöödes, beebiga, emotsionaalselt, hoopis vanemate õdede-vendadega tegeledes jne, nimekiri on lõputu! Toetus selle suure algustähega on hellus ja hoolitsus mida iga pere vajab.

Aroomimassaaž

Aroomimassaaž ühendab eeterlike õlide väe erilise massaažiteraapia tehnikaga, toetades nii keha kui ka vaimu. Massaaži ajal stimuleeritakse teie keha pehmeid kudesid massaažitehnikatega koos sobilike eeterlike õlidega.

Foto: Shutterstock.com

Segmentmassaaž

Ravimassaaži alaliike, milles närvisüsteemi kaudu mõjutatakse konkreetsete organite- ja süsteemide tööd. Segmentmassaaž võimaldab vältida suurte kehapindade läbitöötamist ja võimaldab kogu keha mõjutada ka väikesel alal.

Tai-massaaž

Tai-massaaž on mõnus matil teostatav massaaž, mida tehakse koos riietega. Massaažis töödeldakse läbi suuremad keha lihaspunktid läbi sügavate vajutustehnikate, venituste ning hingamisega.

Marta Kislov. Foto: Helen Tulp
  • Raviteraapia kohta leiab rohkem infot SIIT!
Head Uudised GoodNews