1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Meeste tervisekampaania videoklipi loomisesse panustas muusik Daniel Levi
Meeste tervisekampaania videoklipi loomisesse panustas muusik Daniel Levi

Meeste tervisekampaania videoklipi loomisesse panustas muusik Daniel Levi

Algatuse „Pikema Sõpruse Päev“ raames panid novembrikuus meestele suunatud tervisekampaaniale õla alla mitmed Eestis ettevõtjad ja muusikud, kelle osalusel valmis ka video, mis kutsub üles meeste terviseprobleeme märkama ning oma lähedasi regulaarsesse tervisekontrolli suunama.

„Pikema Sõpruse Päevaga kutsume mehi enda ümber märkama. Minema ise ning samuti kutsuma oma poegi, sõpru, isasid ja vendi tervisekontrolli enne, kui on liiga hilja. Õigeaegne tervisekontroll võib päästa mõnegi elu,“ lausus kampaania algataja Rain Vääna.

Ma olen selles osas tavaline Eesti mees, kes pöördub arsti poole alles siis, kui teda midagi tõsiselt vaevama hakkab,“ tõdes meeste tervisekampaania videos osalenud muusik Daniel Levi. „Mulle meeldib „Pikema Sõpruse Päeva“ kampaania idee, mis ajendab sõpru üksteist toetama ning seejuures ka oma tervisele mõtlema. Tervisekontroll võiks olla minu jaoks uus normaalne nähtus iga paari aasta tagant.”

Lisaks Daniel Levi Viinalassile osalesid tervisekampaania videos tema muusikust vend Joshua Viinalass, Austraalia digiloo üles ehitanud IT-ettevõtja Tarmo Korela ja mitmed teised ettevõtjad

Video tegemist toetasid samuti Vuntsivennad ning Klubi Stuudio, video tootis Alex Troitsky.

Ettevõtja Rain Vääna algatusel alates 2019. aastast toimunud “Pikema sõpruse päeva” missioon on iga aastaga kasvatada nende meeste hulka, kes peavad kord aastas oma tervise kontrollimist isenesestmõistetavaks. „Pikema Sõpruse Päeva“ eesmärk on kutsuda üles mehi üle Eesti, et nad veedaksid ühe lõbusa päeva koos oma sõpradega, tehes midagi toredat ning käies päeva jooksul üheskoos ka tervisekontrollis. See on meeste ühine koosoldud aeg, et tähistada sõprust, mõelda tervisele ja pikendada üheskoos tervelt elatud aastaid.

Algatuse eesmärk on tõsta Eesti meeste keskmist eluiga, et nad oleksid kauem terved ja reipad abikaasad oma naistele, õnnelikud isad lastele ning vanaisad lastelastele. Eesti meestel on jätkuvalt kõrge kolesterool ja igal kümnendal madal testosteroon, elustiilist tingitud maksakahjustused ja mitmed muud probleemid, mida saab õigeaegse sekkumisega ennetada.

„Pikema Sõpruse Päeva“ meditsiinipartnerid SYNLAB, Qvalitas Arstikeskus, Confido ja Medicum. Enam kui 30 erameditsiinikeskuses üle riigi on loodud meeste jaoks võimalus vereproovi andmiseks ja põhjalikumaks tervisekontrolliks, pakkudes Pikema sõpruse tervisekontrolli erihinnaga pakette meestele vanuses kuni 35 ja 35+. Üheks vereprooviks, millega mees saab teada ca 10 tervisenäitajat, ei pea olema söömata-joomata.

  • Täpsema info tervisepakettide ja „Pikema Sõpruse Päeva“ kampaania tegevuste kohta leiate kodulehelt.
Head Uudised GoodNews