1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Miks eelistada kodus söögivalmistamist?
Miks eelistada kodus söögivalmistamist?

Miks eelistada kodus söögivalmistamist?

Kuigi kiire elutempo tõttu haaravad inimesed tihti hommikupudru, lõunaprae ja õhtusöögi kohvikust või restoranist, on mitmeid põhjuseid, miks pühendada rohkem aega kodus kokkamisele.

LG köögitehnika loojad usuvad, et kodus valminud toit on tervislik ja maitsev ning ühendab ka põlvkondi. Seepärast jagavad nad põhjuseid, miks eelistada koduseid söögivalmistamisrituaale igapäevasele restoranis või kohvikus käimisele.

Värske ja tervislik

Kuigi restoranis on aeg-ajalt väga mõnus käia, saad vaid kodus valminud toidu koostises olla 100% kindel. Kuna valid kõik koostisosad ise, saad ka täpselt kalorite tarbimist kontrollida. Nimelt on mitmetest uuringutest selgunud, et väljas süües tarbib inimene ligi 200 kalorit rohkem. Lisaks tarbivad kodus söövad inimesed rohkem puu- ja köögivilju ning vähem valmistoitu.

Koosolemise rõõm

Perega toidu valmistamine ja hiljem ühiselt söömine on tõeline rituaal. Selle käigus õpivad lapsed tervislikumaid valikuid tegema ja head toitu hindama. Koos söömine on pere ühine aeg, mis võiks olla kindlaks traditsiooniks igas peres ning mida põlvkonniti ka edasi kantakse.

Praktiline ja mugav

Kodus toiduvalmistamise eelis on kindlasti ka see, et võid nautida seda just siis, kui sulle sobib. Keegi ei sea piire kellaaja ega istekoha osas. Kodus tasub kindlasti toitu ka suuremas koguses järgmiseks päevaks valmistada. See võimaldab lõunasöögiks nautida täisväärtuslikku einet ilma, et stressimõtted toiduvalmistamisel püsiksid. Kodus valmistatud toitu säilitades saad täpselt kontrollida selle kvaliteeti ja säilivusaega, lisaks aitab mitmeks päevaks kokkamine ka raha säästa.

Alusta tagasihoidlikult

Kui teie pere on pidev kohvikukülastaja, siis tasub koduseid toiduvalmistamiseid võtta ette alguses kord nädalas, hiljem juba kaks korda ja enam. Paljusid kodukokkasid motiveerib ka köögitehnika, mis on tänapäeval loodud sobima iga disaini ja stiiliga.

Õpi planeerima

Kodust toiduvalmistamist peetakse aeganõudvaks tegevuseks. Tegelikkuses peab õppima poeskäimiseid ja ka toiduvalmistamist planeerima ning kaasaegse tehnoloogia enda kasuks tööle panema. Tehnika on tänapäeval juba nii arenenud, et aitab pigem toiduvalmistamist kiirendada ning mugavaks ka lõõgastavaks tegevuseks muuta. Kööki on võimalik tuua ka tehisintellektiga töötavaid kodumasinaid, mis on nii kasutajasõbralikud, et teevad söögivalmistamisel pool tööd ise ära ning aitavad ka elektritarbimise kontrolli all hoida.

Head Uudised GoodNews