1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Miks on vähem alkoholi parem?
Miks on vähem alkoholi parem?

Miks on vähem alkoholi parem?

Miks on vähem alkoholi paremAlkoholitarvitamise piiramine on valik, mida sa kindlasti ei kahetse. Suurendades nädalas alkoholivabade päevade arvu, suurenevad nii sinu füüsiline kui vaimne võimekus. Kui asendad õhtuse klaasikese näiteks jalutuskäiguga, saad kindlasti hoopis parema enesetunde. Hea algus on seegi, kui jätad õhtul teise klaasi õlut/veini joomata.

Vähem alkoholi – parem enesetunne

Alkoholitarvitamist vähendades oled tervem ning tunned end õnnelikumana ja energilisemana. Osad tulemused saavad märgatavaks kiiresti.

1. Kehakaalu alanemine

Alkohol on väga kaloririkas. Suur klaas punast veini on võrdväärne koogiviiluga! Grammis alkoholis on peaaegu sama palju kaloreid kui grammis rasvas. Alkoholitarvitamine suurendab isu ja vähendab enesekontrolli, mistõttu suureneb oht söömisega liialdada.

2. Hea uni

Alkoholi tarvitamine enne magamaminekut võib küll olla abiks uinumisel, kuid tegelikult magad sa halvemini. Alkohol häirib une tsükleid, mis takistab välja puhkamist.

3. Kaunim välimus

Alkoholil on dehüdreeriv (kuivatav) mõju, mis teeb sinu naha halliks ja elutuks. Loobudes alkoholist, oled hommikul puhanum ja näed parem välja. Sul on parem jume, kaunim nahk, tervemad juuksed ja küüned.

4. Vähem stressi

Sageli arvatakse, et klaas veini või õlut aitab päevamuredest üle saada, tegelikult aga suurendab alkohol stressi, kuna tegu on depressandiga. Halvasti magatud öö ja pohmell rikuvad su järgmise päeva ning pinged kasvavad veelgi.

5. Vähem peavalu

Alkoholiga piiri pidades väldid hommikust peavalu, pettumustunnet ja ahastust – „milleks seda eilset vaja oli, nüüd on lisaks tänane päev ka raisus?“

6. Edukus

Energilisus ja hea tuju aitavad lihtsamini saavutada sulle olulisi eesmärke. Sa suudad arendada ja kasutada oma võimeid maksimaalselt ning oled endaga rohkem rahul.

7. Tugevam tervis

Alkoholi tarvitamise vähendamine annab pikaajaliselt parema tervise, sest väheneb vähi-, maksatsirroosi-, diabeedi- ja südamehaiguste risk. Mõjud tervisele algavad väiksemast kogusest kui sa arvatagi oskad ja riskid suurenevad selle võrra, mida rohkem alkoholi tarvitad.

8. Rahaline kokkuhoid

Alkoholi tarvitamise vähendamine säästab mitte ainult tervist, vaid ka raha. Joogipooliselt kokkuhoitud eurode eest saad lubada endale rohkem meelelahutust ja häid elamusi – kinoskäike, restoranilõunaid, kontserdipileteid, spaa-külastusi jne.

Allikas: Alkoinfo.ee

Head Uudised GoodNews