1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Mõtle end terveks: 15 iseloomujoont, mis põhjustavad haigusi
Mõtle end terveks: 15 iseloomujoont, mis põhjustavad haigusi

Mõtle end terveks: 15 iseloomujoont, mis põhjustavad haigusi

health-holistic-medicine_07Läbi aegade on teatud inimesi, kes on elanud väga vanaks ja räägitud lugusid imelistest tervenemistest. Miks osa inimesi ei jää peaaegu kunagi haigeks ja kuidas ennast mõtte jõul terveks ravida – märksõnaks on holistiline meditsiin, inimkonna kolme aastatuhande jooksul kogunenud kogemused.

Hiina ravitseja, kes elas 256-aastaseks

Ametlikel andmetel sündis ravitseja Li Ching-Yuen Hiinas 1677. aastal (ta ise väitis, et on sündinud 1736). Ta tegeles terve oma imeliselt pika elu jooksul taimedega ravimise ja võitluskunstidega. Aastal 1930 ilmus ajalehes New York Times artikkel, mis põhines Hiina valitsuse ametlikel dokumentidel. 1827. aastaga dateeritud dokumendid sisaldasid ametlikku õnnesoovi Li Ching-Yueni 150. sünnipäeva puhul ja 1877. aastast pärit dokumentides oli kirjas riigipoolne õnnitlus mehe 200. sünnipäevaks.

Li Ching-Yuen võttis oma pikaealisuse saladuse kokku ühte lausesse: „Hoia süda külmana, istu nagu kilpkonn, liigu väledalt nagu tuvi ja maga nagu koer.“

Selle looga seoses on teada veel mõned huvitavad ajaloolised faktid. Kui Hiina armee kindral Yang Sen kutsus Li endale külla ja tegi talle ettepaneku õpetada Hiina sõduritele võitluskunste, imestas ta eaka, oma sõnul 250-aastase külalise noorusliku väljanägemise üle.

Kui Li Ching-Yuen 6. mail 1933 suri, olla ta oma sõpradele öelnud: „Kõik mu tegemised siin maailmas on tehtud, ma lähen nüüd koju.“ Pärast Li surma uuris kindral Yang Sen ravitseja tausta ja mehe väiteid oma vanuse kohta ning kirjutas ettekande, mis hiljem avaldati.

On võimalik leida veel palju huvitavaid lugusid lääne ülieakatest imelastest ja idamaade joogidest, kes on elanud üle 100-aastaseks. Peale selle, et nad elasid väga kaua, oli neil ka märkimisväärselt hea tervis – nad olid nooruslikud, tegusad ja elurõõmsad. Mida neilt saab õppida?

Holistiline meditsiin annab vastuseid

Tänapäeval on enamik meditsiiniteooriaid ühel meelel selles, et 70% kõikide haiguste põhjustest tuleneb negatiivsetest mõtetest või emotsionaalsest stressist. Sel põhjusel tekkinud haigusi nimetatakse psühhosomaatilisteks ja need on tavameditsiini suurimad valulapsed.

Vaid mõnepäevane tugev stress võib põhjustada maohaavad ja ainult paari aastaga võib stressist välja areneda suhkru- või südamehaigus, rääkimata kehvast üldisest tervisest, vähenenud tegutsemisvõimest ja pidevast õnnetuolemisest. Arstid ja teadlased on üksmeelselt nõus sellega, et meie mõtted mõjutavad otseselt elundite tööd ja keha üldseisukorda.

Iidne meditsiin klassifitseerub holistilise meditsiini alla, kuna see hoolitseb peale keha ka vaimu eest, võttes arvesse ka inimese elustiili. See meetod võimaldab eemaldada haiguse põhjuse, mitte ei ravi vaid sümptomeid, peatades haiguse uuesti avaldumise. Kuna moodne meditsiin tegeleb vaid haiguse tagajärgede – kehaliste tervisehäiretega –, tuleb haigus tihti tagasi, sest selle põhjust pole tegelikult välja ravitud.

Meie mõtted suudavad meid tervendada

Siinkohal tulebki mängu tervise üks suuremaid saladusi – meie mõtted suudavad meid tervendada. On hulgaliselt registreeritud lugusid, kus inimene on olnud pöördumatult haige ja paranenud mõttejõul hoolimata sellest, et arstid ei andnud talle enam mingit lootust.

Üks selliseid muljetavaldavaid lugusid räägib Morris Goodmanist, kes sattus 1981 aastal lennuõnnetusse ja oli suremas ravimatu selgroovigastuse ja diafragma rebendi tõttu. (Morris E. Goodman kirjutas oma kogemustest raamatu „The Miracle Man: An Inspiring Story of Motivation and Courage“- toim.).

Goodman oli hingamisaparaadi küljes ja suutis ainult silmi pilgutada. Aga ta oli teadlik mõtete tervendavast jõust ja suutis mõne päevaga parandada oma diafragma ja hakata ilma aparaadita hingama. Ta suutis mõttejõu abil tervendada oma seljakeeliku (lülidevaheliste ketaste säsituum – toim.) ja hakkas liigutama käsi ja jalgu. Arstid ei saanud aru, kuidas see võimalik oli, sest seda „ei saanud juhtuda“.

Mõne kuu pärast hakkas Morris Goodman jälle käima ja paranes täielikult. See on vaid üks paljudest sarnastest juhtumitest, mis meie ümber toimuvad. Mõtted võivad meie keha haigeks teha, aga ka terveks ravida.

15 iseloomujoont, mis põhjustavad raskeid haigusi

Iidne ajurveeda terviseteadus mitte ainult ei tõestanud psühhosomaatiliste haiguste olemasolu, vaid esitas nimekirja konkreetsetest haigustest, mille põhjuseks on teatud iseloomujooned. Ja millest muust siis meie mõtted tulenevad, kui mitte iseloomust…

Järgnevalt mõned loomujooned, mis võivad seletada sinu või su lähedaste haiguste põhjusi.

  1. Armukadedus põhjustab onkoloogilisi haigusi ja nõrgestab immuunsüsteemi.
  2. Kättemaksuhimulisus põhjustab unetust ja kõrihaigusi.
  3. Võimetus olukordi lahendada põhjustab kopsuhaigusi.
  4. Moraalipõhimõtete puudumine põhjustab kroonilisi haigusi, nakkushaigusi ja nahahaigusi.
  5. Liigne kategoorilisus või põikpäiselt oma uskumustest kinnipidamine põhjustab suhkruhaigust, migreeni ja põletikke.
  6. Valetamine põhjustab alkoholismi, seenhaigusi ja nõrgestab immuunsüsteemi.
  7. Agressiivsus põhjustab maohaavu, kõrvetisi ja soolatüükaid.
  8. Kinnisus põhjustab skisofreeniat ja neeruhaigusi.
  9. Õelus põhjustab epilepsiat, astmat ja aneemiat.
  10. Konfliktsus põhjustab kilpnäärme laienemist.
  11. Loidus põhjustab suhkruhaigust.
  12. Vastuolulisus või tujukus põhjustab viljatust.
  13. Julmus ja kalduvus teisi solvata põhjustab suhkruhaigust ja südamehaigusi.
  14. Ärevus, muretsemine põhjustab seedimisprobleeme, südame- ja nahahaigusi.
  15. Ahnus põhjustab onkoloogilisi haigusi, rasvumist ja südamehaigusi.

Huvitav fakt on see, et kui sa suudad oma iseloomu parandada, siis kaovad jäljetult ka vastavad haigused. Seda on tähtis teada just suhkruhaiguse ja vähi puhul, mida moodne meditsiin ei suuda ravida.

Kolm viisi, kuidas elada tervena ja tunda end hästi

Selleks tuleb enda kallal tööd teha, aga pikas perspektiivis tasub see end kuhjaga ära. Alljärgnevalt on esitatud kolm viisi, mida on kasutatud kolme aastatuhande vältel.

1. Alusta oma mõtete jälgimist. Võta igal õhtul viis minutit aega, kirjutades üles tunded, mida sa päeval tundsid. Tuleta meelde läbielatud olukorrad ja emotsioonid, mida sa tundsid. Milliseid negatiivseid iseloomujooni need peidavad? Mida sa kavatsed teha homme, et parandada neid loomujooni. Väga tähtis on see kõik kirja panna.

2. Mõtle asjade peale, mis teevad sind õnnelikuks ja sünnib positiivse mõtlemise ime. Kui keskendud asjadele, mis sulle meeldivad, liigud justkui teistsuguste võngete sagedusalasse ja su keha hakkab ennast ise tervendama. Enamgi veel – su ellu tuleb veelgi rohkem positiivseid asju, sest kõik, millest sa mõtled, muutub reaalsuseks – ka probleemid, mis sind vaevavad. Keskendu asjadele, mida sa naudid, ja näed, kuidas kõik hakkab muutuma.

3. Tegele mediteerimisega. Meditatsiooni ajal keha ja vaim puhkavad ja tervendavad end. Mediteerimisest saad lugeda rohkem artiklist “How To Own A New Ferrari And Be As Smart As Einstein, Just By Calmly Sitting On Your Couch“ (Kuidas saada uus Ferrari ja olla sama tark nagu Einstein lihtsalt mõnusalt diivanil lebades).

Haigus on meie keha signaal ebaõigest (või pigem kasutust) elustiilist. Kõigepealt annab see aimu muretsemisest, hirmust ja negatiivsetest mõtetest. Keha saadab sulle tugevaid signaale, et sa hakkasid mõtlema selle peale, mida sa valesti teed, muutes need kehalisteks sümptomiteks. Jäta oma ellu ainult kasulikud ja tähenduslikud asjad – see, mis on kasulik sulle, on kasulik ka teistele.

Allikas: Telegram

Head Uudised GoodNews