1. Avaleht
  2. Tervis
  3. MTÜ Liigutame koduleht koondab üle 400 tasuta harjutusvideo
MTÜ Liigutame koduleht koondab üle 400 tasuta harjutusvideo

MTÜ Liigutame koduleht koondab üle 400 tasuta harjutusvideo

Spordiportaal Liiguta.meMTÜ Liigutame meeskond on spordisõprade tarbeks oma kodulehele – www.liiguta.me – koondanud üle 400 harjutusvideo, mis on abiks ja inspiratsiooniks nii jõusaalis kui välijõusaalides treenijatele. Spordisõpradel on MTÜ lehel võimalik lugeda korrektse toitumise kohta, uurida treeningkavasid ning vaadata treenitavate lihasgruppide kaupa koondatud harjutusvideosid.

„Pole vahet, millega inimene tegeleb – liigutama peab. Nii püsib vaim värske ja keha toonuses,“ ütleb MTÜ Liigutame juhatuse liige ning tervise – ja tööministri nõunik Mihkel Lees. Leesi sõnul ei nõua sportlik liigutamine tingimata paksu rahakotti ja kallist varustust. „Toonuse hoidmiseks pole ilmtingimata tarvis rassida näiteks jõusaalis – ka linnakeskkond välijõusaalide ning mänguväljakutega pakub erinevaid võimalusi vormi parandada,“ lisas Lees.

Lisaks treeningnõuannetele on MTÜ Liigutame koondanud oma kodulehele ka info Tartu välijõusaalide kohta. Ühtlasi aitas MTÜ Liigutame meeskond valida välja treeningseadmed 1. juunil Tartus Kaunase puiesteel avatud välijõusaali ning pani kokku välijõusaali juures asuva harjutusstendi. Harjutusstendil olev QR kood viib treenijad otse MTÜ Liigutame harjutusvideote lehele.

Lähiajal plaanitakse koos pildimaterjaliga kaardistada välijõusaalid kogu Eestis.

Treeningvideote filmimiseks ning jagamiseks andis jõusaalitreener Marko Mummi sõnul tõuke soov jagada kogenud treenijate teadmisi uute liigutajatega. „Kohati on valus vaadata, kuidas inimestel on tahtmist treenida, aga vale tehnika jõusaalis või välijõusaalis harjutuste sooritamisel toob kasu asemel pigem vigastusteohu. Samuti ei pööra algajad trennisõbrad tihtipeale tähelepanu treeningkavale – treenitakse kaootiliselt, ei pöörata tähelepanu näiteks harjutuste järjekorrale või puhkepauside pikkusele,“ leiab Mumm.

MTÜ Liigutame kutsub kõiki eestimaalasi liikumisaasta raames targalt sportima. Samuti annavad MTÜ liikmed hea meelega esmaseid treeningnõuanded, mida uued spordisõbrad võivad küsida Facebookis.

MTÜ Liigutame meeskonda kuuluvad õpetaja ja kehakultuuri magistrikraadiga jõusaalitreener Marko Mumm, harrastussportlane ning tervise – ja tööministri nõunik Mihkel Lees, mitmekordne Eesti meister ning Euroopa tippu kuuluv jõutõstja Elar Kraav ning jõutõstja, ettevõtja – ja IT projektijuht Tambet Artma.

Head Uudised GoodNews