1. Avaleht
  2. Tervis
  3. MTÜ Peaasjad on nõustanud ja koolitanud üle 3000 inimese
MTÜ Peaasjad on nõustanud ja koolitanud üle 3000 inimese

MTÜ Peaasjad on nõustanud ja koolitanud üle 3000 inimese

Peaasi.ee konverents Tallinnas 9.02.16Vaimse tervise teemade olulisusele keskendunud ja professionaalse e-nõustamisteenuse rajanud MTÜ Peaasjad on kahe aasta jooksul nõustanud ca 2000 ja koolitanud 1100 inimest. Peaasi.ee portaali külastab aastas ca 100 000 inimest.

“Kui kaks aastat tagasi projektiga alustasime, siis oli veel laialt levinud suhtumine, et vaimse tervise teemad on need, mida tuleb rääkida kusagil kinniste uste taga ja et neid esineb harva. Praegu saame öelda, et avatus, huvi ja arusaamine teemade olulisusest on suurenenud,” rääkis MTÜ Peaasjad üks asutajatest, tegevjuht Anna-Kaisa Oidermaa.

“Vaimse tervise parandamisel saab edukalt kasutada moodsaid ja kiireid lahendusi, mida võimaldab infotehnoloogia areng. Lisaks professionaalide poolt pakutavale e-nõustamisele oleme loonud erinevaid e-lahendusi, mis võimaldavad oma vaimset tervist parandada. See ei ravi otseselt küll suuremaid probleeme, kuid aitab inimestel koheselt alustada ja enda vaimset tervist parandada,” rääkis Oidermaa. “Järgnevatel aastatel plaanime teenuseid edasi arendada ja jõuda veelgi rohkemate inimesteni – seda nii läbi koolituste kui portaali.”

Peaasi.ee tegemistega on liitunud ka mitmed noored, kelle abil on käivitatud Peaasjalike noorte initsiatiivrühm. Noored on saanud läbi erinevate tegevuste võimaluse ise võtta initsiatiivi ja vastutust ning teiste noorteni jõuda.

Peaasi.ee peamised koolituste teemad on keskendunud vaimsele tervisele üldiselt, aga ka sellele, kuidas ennast ja oma tundeid juhtida. Toimunud on vaimse tervise stigmaga seotud koolitused, kanepiteemalised koolitused ja tegeletud on ka vaimse tervise temaatikaga töökohal. Eraldi oleme püüdnud suhelda ja omapoolseid soovitusi ning seisukohti jagada ka ajakirjanikele – meedial on väga suur roll selles, kuidas vaimse tervise teemasid käsitletakse ja kuidas me tavainimestena seda valdkonda näeme.

Vaata Peaasi.ee kogemuslugusid SIIT.

MTÜ Peaasjad ühendab inimesi, kes hoolivad vaimsest tervisest. Peaasja tuumikusse kuulub vaimse tervise ja noorsootöö spetsialiste, konsultante ja kaasamõtlejaid erinevatest eluvaldkondadest. MTÜ Peaasjad püüdleb vaimse tervise teemade mõistva, aruka, paindliku, kuid ka optimistliku ja avatuma käsitlemise poole. Vaimne tervis on inimõigus. Soovime, et inimestel oleksid käepärast vahendid, millega seda õigust teoks teha. 1. juunil 2015 sai MTÜ Peaasjad Lasteombudsmani tunnustusauhinna „Lastega ja lastele“ vaimset tervist puudutava info ja abi kõigile Eesti lastele ja noortele läbi veebiportaali www.peaasi.ee kättesaadavamaks muutmise ning vaimse tervise probleemidega seotud häbimärgistamise vähendamisele suunatud ettevõtmiste eest. Portaal www.peaasi.ee pakub nii üldist informatsiooni, veebipõhist nõustamist, kui ka vaimse tervise, selle hoidmise, probleemide ning nende leevandamise alaseid koolitusi. Peaasi.ee tegevusi on rahastatud Norra toetustest 2009-2014 Rahvatervise programmi raames.

Head Uudised GoodNews