1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Gurmaanidele
  4. NAUTLEJATELE! NOA restoran toob vanalinna silueti maitsvale einele seltsiks
NAUTLEJATELE! NOA restoran toob vanalinna silueti maitsvale einele seltsiks

NAUTLEJATELE! NOA restoran toob vanalinna silueti maitsvale einele seltsiks

noa2Mis on Tallinna üks igipõlisemaid motiive? Kahtlemata on selleks vanalinna siluett, mis on meie pealinna pikki aastaid erinevates teejuhtides tutvustanud ja mis tervitab ka mere kaudu saabujat. Kui aga soovite seda vaadet nautida heas seltskonnas istudes ja hõrkude roogadega einestades, siis tasub kindlasti minna NOA restorani!

NOA on Tallinna ja Viimsi piiril asuv 80-kohaline restoran. NOA restoranisaal on ehitatud kolmes tasapinnas, et pakkuda kõigile külalistele suurtest akendest avanevat lummavat vaadet vanalinna siluetile. Menüü koostamisel pole restoran ennast sidunud tooraine, riigipiiride aega asukohaga, vaid püüab pakkuda võrdset elamust vege-, mereanni- ja lihasõpradele.

Peakoka Pool on privaatsem ning elegantsem pool, kus pakutakse 5- või 7-käigulist degustatsioonimenüüd, mille peakokk Tõnis Siigur on parimast toorainest kokku pannud ja mida ta ise ka koha peal avatud köögis valmistab. NOA sai möödunud aastal arhitektuuripreemia kui parima sisekujundusega restoran.

NOA_4_Foto-Terje-Ugandi

Põhjamaade “restoranipiibel” White Guide Nordic paigutas mullu NOA restorani ka auväärsele teisele kohale 25 Eesti parima restorani nimekirjas.

Ja lõpetuseks ei maksa unustada, et legendaarne Noa päästis oma laevaga paljud maailma asukad — samamoodi päästab NOA restoran Teid, kui Te ei suuda otsustada, kuhu sõprade või kallimaga vaba aega ja head sööki nautima minna!

noa

Jüri Kukk

Jüri Kukk Ajakirjanik