1. Avaleht
  2. Tervis
  3. NÕUANDED! Soovitusi pohmeluse vältimiseks
NÕUANDED! Soovitusi pohmeluse vältimiseks

NÕUANDED! Soovitusi pohmeluse vältimiseks

kokteil

Kes alkoholiga tutvust on teinud, see teab, et pohmell tähendab jubedat piina joomisjärgsel päeval. Ainus viis pohmelust vältida on üldse mitte alkoholi juua.

Juues saab vedelikukaotust ja sellega kaasnevat pohmelli vaid leevendada, aga mitte täielikult vältida. Alkohol suurendab uriini eritumist ja põhjustab organismis vedelikukaotust. Veekaotusest tulenebki suurem osa pohmelusega seotud sümptomitest. Organism hakkab vedelikku kaotama kohe, kui alustad alkoholi tarbimist.

Samuti kulutab alkohol organismi vitamiini- ja mineraalivarusid ning langetab veresuhkru taset. Koos vedelikupuudusega põhjustab see pohmelusega kaasnevat tuikavat peavalu. Alkohol võib esile kutsuda pea veresoonte laienemise, mis muudab peavalu veelgi kohutavamaks.

Toome lugejateni soovitused tugevama pohmeluse vältimiseks.

  • Enne joomist söö kõht täis. Toit aitab alkoholi siduda ja organismile jääb alkoholi töötlemiseks rohkem aega.
  • Joo aeglaselt. Nii hoiad joodava koguse paremini kontrolli all.
  • Alkoholi tuleb juua vaheldumisi veega ning vett olgu rohkem kui alkoholi. Sest alkoholi joomisest tingitud vedelikukaotus paneb sind rohkem jooma ning juues juurde ainult alkoholi, halveneb su olukord veelgi. Seega: alkoholi juues varu endale alati teine klaas vee jaoks!
  • Rohkesti lisaaineid sisaldavad, enamasti tumedat värvi joogid, nagu punane vein, brändi ja portvein, tekitavad suurema pohmeluse.
  • Ära joo erinevat liiki jooke läbisegi. See ärritab magu ja nii on hilisem piinlemine peaaegu garanteeritud.
  • Veekaotuse vähendamiseks joo enne magamaminekut mitu suurt klaasi vett. Soovitatav on võtta ka multivitamiine, et anda organismile tagasi joomisega organismist väljunud vitamiine ja mineraalaineid.

Allikas: Alkoinfo.ee 

Head Uudised GoodNews