1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. OLE TEADLIK I Confido viis arstide ja spetsialistide vastuvõtud internetti
OLE TEADLIK I Confido viis arstide ja spetsialistide vastuvõtud internetti

OLE TEADLIK I Confido viis arstide ja spetsialistide vastuvõtud internetti

Confido Meditsiinikeskus viis oma eriarstide, üld- ja perearstide, õdede ning teiste spetsialistide konsultatsioonid veebi- ja telefonipõhiseks. Igakuiselt enam kui viite tuhandet Confido patsienti puudutav muudatus tehti seoses Terviseameti korraldusega lõpetada koroonaviiruse leviku vältimiseks plaaniline ravi väljaspool riiklikku haiglavõrku.

“Pärast Terviseameti vastavat korraldust oleme kõigi oma kliinikute töökorraldust muutnud ning kõik plaanilised vastuvõtud toimuvad nüüd ainult Skype’i teel või telefonikonsultatsioonidena, olles samas kättesaadavad kõikidele inimestele üle Eesti,” selgitas Confido Meditsiinikeskuse juht Kadi Lambot. „Juba kaks nädalat oleme teostanud videovastuvõtte Vaimse Tervise Keskuse psühhiaatrite, psühholoogide ja teiste spetsialistidega ning kliendid on veebipõhised vastuvõtud väga hästi vastu võtnud,” lisas Lambot.

Eriolukorra kehtides Confido kliinikutes kohapeal plaanilisi vastuvõtte ei toimu, samuti ei väljastata tervisetõendeid, ei teostata vaktsineerimisi, ei võeta vereanalüüse ega teostata uuringuid tervise kontrollimiseks või profülaktilistel eesmärkidel. Vastavalt Terviseameti korraldustele jätkub Confido kliinikutes kohapeal vaid vältimatu abi osutamine.

Confido arsti Andreas Abeli sõnul on vältimatu abi tervishoiuteenus, mida tervishoiutöötaja osutab olukorras, kus abi edasilükkamine või selle andmata jätmine võib põhjustada abivajaja surma või püsiva tervisekahjustuse.

“Seega saame kohapeal ravida patsiente näiteks ägedate põletiku sümptomitega, ägeda valu, trauma või ka allergilise reaktsiooniga,” selgitas Abel, kelle sõnul langetab vältimatu abi vajaduse otsuse arst Skype’i või telefonikonsultatsiooni põhjal ning saab vastava vajaduse korral kutsuda patsiendi vastuvõtule kliinikusse.

Video- või telefonikonsultatsioone saab kokku leppida Confido Meditsiinikeskuse numbril 6 299 277 või e-posti aadressil info@confido.ee. Samuti on iga päev kell 9-21 avatud Confido uus tasuline nõuandeliin 1500, kus tervisemurega teenindatakse nii eesti kui ka inglise keeles. Nõuandeliin 1500 võimaldab Confidol helistajat identifitseerida ning seeläbi pakkuda isikustatud nõustamist. Nii on lisaks kiirele tervisenõu andmisele võimalik arsti otsusel avada ka patsiendile haiguslehte või pikendada ravimite retsepte.

Head Uudised GoodNews