1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. OLE TEADLIK I Saaremaa kriisikomisjoni kokkuvõte
OLE TEADLIK I Saaremaa kriisikomisjoni kokkuvõte

OLE TEADLIK I Saaremaa kriisikomisjoni kokkuvõte

Saaremaa kriisikomisjoni koosolek olukorrast ülevaate saamiseks algas täna kell 10 ja jätkus põhjalikuma aruteluga Saaremaa Südamekodu juhi Piret Piheliga. Kell 12 liitusid kriisikomisjoniga sotsiaalminister Tanel Kiik, Terviseameti kriisistaabi meditsiinijuht dr Arkadi Popov ja dr Ahti Varblane kaitseväest.

Kokkuvõte kohtumisel räägitust:

  • Kõige kriitilisem on olukord Saaremaal, kus diagnoositud koroonajuhtumite arv (217) on 28. märtsi seisuga pea sama suur kui Tallinnas ja Harjumaal kokku (220). Kahe maakonna elanike arv aga erineb ligikaudu 20-kordselt. Seetõttu on vaja Saaremaad ja siinseid meetmeid eraldi vaadata.
  • Täna kell 18 koguneb valitsuskomisjon, et arutada Saaremaa olukorda, sh siin täiendavate meetmete kasutuselevõttu ja olemasolevate meetmete järelevalvet.
  • Terviseamet on moodustanud regionaalhaiglate baasil kaks meditsiinilist staapi, Kuressaare Haigla partneriks on Põhja-Eesti Regionaalhaigla. Staap toetab haiglaid ravi- ja tegevusjuhistega ning vajadusel isikukaitsevahendite ümberjaotamisega, sealhulgas jälgitakse  haiglate isikukaitsevahendite varusid. Oluline on kaitsta kõiki tervishoiutöötajaid.
  • Saaremaa Südamekodu elanikud paigutatakse hooldekodu ruumides eraldi tsoonidesse vastavalt koroonaviiruse testi tulemustele ja kogu maja desinfitseeritakse. Südamekodusse täiendava tööjõu leidmisel abistab vallavalitsus.
  • Oodatakse teiste Saaremaa hooldekodude klientide ja töötajate testitulemusi, olukorrast lähtuvalt tehakse järgmised otsused. Ettevalmistused koroonapatsientide jaoks täiendavate ruumide kasutuselevõtuks Kogula hooldekodus on tehtud ja mujal käimas.
  • Edasise tegevuse otsustab kriisikomisjon pärast seda, kui dr Popov ja dr Varblane on tutvunud Kuressaare HaiglaSaaremaa Südamekodu ja hooldekodu Saaremaa Valss võimalustega ning teinud oma ettepanekud.
  • Sotsiaalministri kinnitusel on lisaks siinsetele üldhooldekodudele plaanis ka riigile kuuluva AS Hoolekandeteenused Sõmera Kodu klientide ja töötajate testimine.
  • Valitsuskomisjon ootab Saaremaa kriisikomisjonilt ettepanekuid selle kohta, milliseid täiendavaid samme on vaja riigi poolt Saaremaa ja saarlaste toetamiseks astuda. Info koondamine on alanud ja see edastatakse esimesel võimalusel valitsuskomisjonile.
Head Uudised GoodNews