1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. OLE TEADLIK I Tallinna kooliõed alustavad koolipere telefoninõustamist
OLE TEADLIK I Tallinna kooliõed alustavad koolipere telefoninõustamist

OLE TEADLIK I Tallinna kooliõed alustavad koolipere telefoninõustamist

Tallinna koolide õed alustavad tänasest oma kooliperede telefoninõustamist, et pakkuda leevendust ülekoormatud riiklikele infoliinidele. Infot kooliõe telefoninumbri ja vastamise kellaaegade kohta jagab iga õppeasutus oma kooliperele ise.

„Häirekeskus on andnud teada, et väga paljud lapsed pöörduvad nende poole muredega, mis tingitud koroonaviiruse tekitatud olukorrast. Muretsetakse pere ja sõprade pärast, uuritakse haigustunnuste kohta. Samuti on üle koormatud perearstikeskuste infoliinid,” tõdes SA Tallinna Koolitervishoid juhatuse esimees Kädi Lepp.

Sihtasutuse juhatus otsustas koos juhtivõdedega, et kooliõed jätkavad oma tööd telefoninõustajatena, et võtta maha eesliinil töötavate inimeste koormust. Lisaks õpilastele saavad kooliõed kui tervishoiuspetsialistid anda tervisealast nõu ka lapsevanematele ning pedagoogidele.

„Nõustamine algab kohe, kui kooliõde on saatnud koolile vastava kirja, kus olemas tema kontaktandmed ning nõustamise kellaajad. Koolid omakorda teavitavad telefoninõustamise algusest õpilasi ja lapsevanemaid ning õpetajaid,” selgitas Lepp. „Iga kooliõde nõustab enda töökoha kooliperet, kuid vajadusel saavad appi tulla ka kolleegid teistest koolidest, näiteks juhul, kui kooliõde ise jääb haiguslehele või töötab suurel koormusel COVID-19 drive-in põhimôttel tegutsevas proovivõtukohas.”

Head Uudised GoodNews