1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. OLE TEADLIK! Parimad ja halvimad toidud seksi vaatevinklist
OLE TEADLIK! Parimad ja halvimad toidud seksi vaatevinklist

OLE TEADLIK! Parimad ja halvimad toidud seksi vaatevinklist

OLE TEADLIK! Parimad ja halvimad toidud seksi vaatevinklistMitmed teaduslikud uuringud on tõestanud, et toidul on võime tõsta libiidot ja toetada tervislikku seksuaalelu. Siit mõned toiduained, mis annavad teie seksielule särtsu ja kihinat juurde ja mõned, mis seda vähendavad, kirjutab Teazy.ee.

Maasikad

Hea vereringe on seksuaalelus kriitilise tähtsusega nii meeste kui ka naiste puhul. Maasikad on antioksüdantide rikkad ning mõjuvad hästi nii südamele kui ka vereringele.

Veel enam, maasikad on ka C- vitamiinirikkad, mis koostöös teiste antioksüdantidega suurendavad meestel spermatosoidide arvu.

Soovitus: Kasta maasikad tumeda šokolaadi sisse, see sisaldab rohkelt metüülksantiini, mis omakorda mõjutab positiivselt libiidot.

Alkohol

Klaas veini muudab su lõdvestunumaks ja sotsiaalsemaks. See soodustab nii lõbusat ja vaba kohtingumeeleolu kui ka aitab leida uusi kontakte.

Tegelikult on aga alkohol üks hullemaid asju kui see siduda armueluga. Liigne alkohol summutab seksuaaliha, vähendab erutuvust ja tundlikkust ning võib viia otsusteni, mis pole seotud just ohutu seksuaalkäitumisega.

Avokaado

See superpuuvili sisaldab E -vitamiini, antioksüdante, kaaliumi ja vitamiini B6. Tänu sellele aitab ta ära hoida südamehaigusi ning mõjutab positiivselt vereringet. Avokaado on ka küllastumata rasvade rikas, mis on hea just südamele. Südame ja vereringe töö on seksuaalelu juures olulise tähtsusega, sest tihti on just sellega seotud meeste erektsioonihäired.

Mandlid

Mandlid sisaldavad tsinki, seleeni ja E-vitamiini, mis on olulised seksuaaltervise ja paljunemise seisukohast.

Seleen aitab viljatusega seotud küsimustes ja E-vitamiin mõjub hästi südame tervisele. Tsink on aga mineraal, mis aitab toota meeste suguhormoone ja tõsta libiidot. Mandlid sisaldava ka omega-3 rasvhappeid, mis taaskord mõjutavad vereringet. Viimane on seksi puhul väga oluline

Liha

Kuigi liha sisaldab nii valku kui ka tsinki, kipub see olema kõrge küllastunud rasva ja kolesterooli allikas. Liharikast dieeti seostatakse nii 2. tüüpi diabeedi, kõrge vererõhu ja südamehaiguste ning teiste ohtlike tervise seisundite riskiga, mis mõjutavad vereringet ja seksuaalfunktsioone.

Ja veel, 2006 avaldatud uuringust selgus, et liha söömine võib põhjustada, üllatus-üllatus, vähem atraktiivseid keha lõhnu. Uuringus jagati mehed kahte gruppi – lihasööjad ja mitte liha sööjad. Kahe nädala pärast paluti naistel neid nuusutada, nii kaenlalt kui ka mujalt. Naised kaldusid üsna üksmeelselt eelistama neid, kes polnud kaks nädalat liha söönud.

Maguskartul

Maguskartulid on väga kaaliumi rikkad. Kaalium aitab võidelda kõrge vererõhuga, mis omakorda on seotud erektsioonihäirete riskiga.

Nad on ka beetakaroteeni rikkad, andes kogu kehale vitamiini A. Viimase puhul arvatakse (kuid ei ole tõestatud), et see võib olla abiks viljatuse korral.

Seesamiseemned

Tsink mõjutab testosterooni ja sperma tootmist meestel ning selle nr 1 allikaks on austrid. Teine ja palju hõlpsamini kätte saadav allikas on seesamiseemneid.

Tsinki võib leida ka näiteks mõnedest hommikuhelvestest.

Arbuus

See populaarne suvelemmik sisaldab nii vähe kaloreid kui ka rohkelt libiido suurendamiseks mõeldud fütotoitaineid. 2008 avaldatud teadusuuring leidis, et lükopeen, tsitrulliin ning beetakaroteeni, mida arbuus sisaldab, võivad mõjuda veresoontele lõõgastavalt ja anda loomuliku lisajõu sugutungi taaselustamiseks.

Rasvased toidud

Paljud praetud toidud ja loomulikult kiirtoidud sisaldavad rohkelt “halbu rasvu”, nagu küllastunud rasvad ja transrasvad. Need mõjutavad negatiivselt nii südame tööd kui takistavad verevoolu ja soodustavad rasva ladustumist arteritesse.

Veelgi enam, friikartulid on otseselt seotud 2. tüüpi diabeedi riskiga, mis omakorda on seotud nii meeste kui ka naiste seksuaaltervise probleemidega.

Väga oluline on pöörata tähelepanu sellele, millist õli kasutatakse praadimiseks.

Mida Sina täna söönud oled?

Allikas: Teazy.ee 

Head Uudised GoodNews