1. Avaleht
  2. Tervis
  3. ON SEE VÕIMALIK? Kuidas uinuda kahe minutiga?
ON SEE VÕIMALIK? Kuidas uinuda kahe minutiga?

ON SEE VÕIMALIK? Kuidas uinuda kahe minutiga?

Kiiresti uinumise nõuandeid ja nippe on palju. See siin pärineb siiski USA sõjaväelt! Me kõik teame, et nalja nad ei tee, ja seepärast võib just see olla võte, mis lõpuks su probleemi lahendab.

Esiteks: kui kiiresti peaks uinuma?

Enamasti tahetakse uinuda võimalikult kiiresti pärast pikali heitmist. Paraku paljud lihtsalt ei suuda.

Kui pikk aeg on siis uinumiseks normaalne?

Suurem osa eksperte leiab, et 10–20 minutit on normaalne ning see näitab, et sul on korrapärased ja tervislikud magamisharjumused. Neil, kellel kulub üle 20 minuti või isegi terve tund, ei ole eriti vedanud. Kui selleks kulub üle tunni, võib see tähendada unetust või muud tervisehäiret. Need, kes magavad vaid mõne minuti pärast, on ilmselt väga õnnelikud inimesed. Aga need, kes uinuvad kohe, kui pea patja puudutab, võivad olla üldiselt liiga väsinud ja peaksid ilmselt rohkem magama.

Kui sul läheb palju aega, et uinuda, siis see USA mereväe vana nipp võib sind aidata. See lubab ju panna magama koguni alla 120 sekundiga.

Uinu alati ja mis tahes kohas
Sõjaväelaste vajadused erinevad loomulikult meie igapäevastest. Sõdurid peavad suutma uinuda rasketes tingimustes, mürarikkas kohas ja pingelises olukorras. Seepärast peaks see tehnika aitama neil (ja loodetavasti ka sinul) uinuda päeval ja öösel, oma mugavas voodis või maapinnal.
Pead kõigest järgima neid kuut lihtsat sammu, mis aitavad sul lõdvestada vaimu ja keha ning valmistuda rahulikuks uneks.

1. Lõdvesta näolihased
Keha lõdvestamine algab ülevalt – näost. Lõdvesta näolihased ja loomulikult hoia silmad kinni kogu järgneva protsessi ajal.

2. Lase õlad alla
Õlad ja kael on igapäevaste tegemiste ajal tugevalt pinges. Kui lased õlad alla, lõdvestab see füüsiliselt seda kehaosa, kuid see mõjub ka psühholoogiliselt, sest sa vabastasid oma õlad raske koormuse alt.

3. Lõdvesta käed
Jätka loomulikult mööda keha, lõdvestades käed. Hoia käed sulle mugavas loomulikus asendis keha kõrval.

4. Hinga välja ja lõdvesta rindkere
Rindkere on järgmine. Selle tõhusalt lõdvestamiseks hinga välja ja lase kõigel lõdvestuda.

5. Lõdvesta jalad
Lõdvesta jalad samamoodi, nagu lõdvestasid mõni hetk tagasi käed.

6. Tee pea mõtetest tühjaks
Pärast kogu keha lõdvestamist on aeg teha viimane samm – lõdvestada ka pea. Aga pead mõtetest tühjaks teha on vahel raske, eks ole? USA sõjavägi pakub selleks kahte lahendust. Võid kujutleda, et lamad täiesti pimedas toas (kuid mugaval diivanil või mingil asemel, et sa ei peaks kartma). Kui sellest üksi ei piisa, võid endamisi aina uuesti korrata: „Ära mõtle! Ära mõtle! Ära mõtle!”

Ja siis?
Siis peaksid magama. Alla kahe minutiga.

Kas see toimib alati ja kõigil?
Olgem ausad – enamasti kõik ju ei toimi. Aga see tehnika peaks tegelikult toimima, vähemalt enamiku jaoks.

96% edukus
Seda tehnikat kasutatakse USA mereväe lennueelses koolituses, kus koguni 96% lenduritest suutis uinuda alla kahe minutiga. See tähendab 24 inimest 25st, kes seda tehnikat kasutasid. Suurepärane tulemus, eks ole? Aga see ei tule niisama.

Harjutamine teeb meistriks
Seda tehnikat ei õnnestu kasutada ilma harjutamata, ehkki see tundub üsna lihtne. Ülalpool nimetatud tulemuse saavutasid mereväe lendurid pärast kuus nädalat kestnud korrapärast harjutamist. Harjuta siis! Ja head und!

Allikas: Dormeo 

Head Uudised GoodNews