1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Otepää Tervisekeskuses teeb uue digiröntgeniga tööd uus spetsialist
Otepää Tervisekeskuses teeb uue digiröntgeniga tööd uus spetsialist

Otepää Tervisekeskuses teeb uue digiröntgeniga tööd uus spetsialist

Stella Kibena  Foto: Monika Otrokova
Stella Kibena
Foto: Monika Otrokova

Alates 16.juunist on Otepää Tervisekeskuses tööl uus radioloogiatehnik Stella Kibena, kes teeb tööd uue Tervisekeskuse digiröntgeniga.

Stella õpib Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis radioloogiatehniku erialal, ning on seda lõpetamas. Stella on pärit Tartust, ta on varem olnud praktikal nii Tartus kui ka Tallinnas. „Töö on põnev, Otepääl on vähem patsiente, kui Tallinnas ja töö on seega natuke teistsuguse iseloomuga,“ rääkis Stella Kibena.

Radioloogiatehniku ülesandeks on teha patsiendi kehast pilt, hinnata selle kvaliteeti ning saata see edasi arstile. Otepää Tervisekeskuses on juba mõnda aega uus röntgeniaparaat, mille abil saab teha erinevaid ülesvõtteid erinevatest kehapiirkondadest. Tegemist on fosforplaadi tehnoloogial  põhinev digitaalne röntgensüsteem ehk suupärasemalt „digiröntgeniga“.

Otepää Tervisekeskuse juhataja Andres Arike ütles, et röntgeni kaasajastamise vajadusest on räägitud juba 5-6 aastat ning lõpuks sai see ka teoks. „Siinkohal tahaks tänada selle eest Otepää Vallavolikogu, Vallavalitsust ja nõukogu, kes igati toetasid ja aitasid kaasa röntgeni soetamisele,“ sõnas Andres Arike. „See on suur samm edasi Otepää piirkonna elanike terviseuuringute teostamisel, mis seoses uue tehnoloogia soetamisega avardab radioloogiliste uuringute võimalusi ning uuringud on ka ohutumad patsientidele.“

Radioloogiatehniku  poolt teostatud uuringud edastatakse pildipanka ning neid uuringuid saavad vaadata piltlikult arstid üle maailma (kui neile on antud vastav võimalus). Seega enam ei pea patsiendid üldjuhul tegema korduvaid uuringuid kui nad suunatakse eriarsti vastuvõtule Tartusse või mujale Eestis ning lisaks annab uus süsteem võimaluse perearstile konsulteerida erinevate eriarstidega õige ravi  määramiseks.

Head Uudised GoodNews