1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. Otseülekanne: seminaril arutatakse, kuidas jõuda piirangutevaba Eestini
Otseülekanne: seminaril arutatakse, kuidas jõuda piirangutevaba Eestini

Otseülekanne: seminaril arutatakse, kuidas jõuda piirangutevaba Eestini

Täna peetaval seminaril arutatakse, kuidas jõuda COVID-19 pandeemia tingimustes piirangutevaba Eestini.

Riigikogu konverentsisaalis toimuval seminaril teevad ettekande ja osalevad arutelus teadlased Irja Lutsar, Krista Fischer, Andero Uusberg, Andres Merits ja Pärt Peterson, samuti riigikogu esimees Jüri Ratas ja terviseminister Tanel Kiik. Olukorrast Hiiumaal annab ülevaate Palade põhikooli direktor Antti Leigri.

“Praegune olukord annab võimaluse arutada piirangutest loobumist – vaktsineerimise teel, aga ka läbipõdemisel saavutatud kaitse tase on kõrge,” ütles Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid. “Taanis on täielikult vaktsineeritud üle 70 protsendi kogu elanikkonnast ja see andis neile võimaluse loobuda alates 10. septembrist kõikidest koroonapiirangutest. Samuti liiguvad piirangute leevendamise kursil Soome ja Rootsi. Taanlaste, soomlaste ja rootslaste eeskuju võiks olla eesmärgiks ka Eestile – ühiselt pingutades saame nautida tavapärast elukorraldust.”

Karilaiu sõnul on Eestis vaktsineerimisvõimalusi oluliselt laiendatud ja see on taganud parema kättesaadavuse. “Vaktsineerimine annab kõige tõhusama kaitse koroonaviiruse vastu. Vaktsineerimisbusside kasutuselevõtt, kaubanduskeskuste tuur ja vaktsineerimisvõimaluste loomine koolides on teinud süstisaamise mugavaks. Kindlasti arutame, kas vaktsineerimise kõrval on ka muid meetmeid, mis aitaksid piiranguid kaotada. Eesmärk on meil kõigil ühine: naasta harjumuspärase elukorralduse juurde,” sõnas Jaanus Karilaid.

Head Uudised GoodNews