1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. PALUN JÄÄ KOJU JA HOOLI! Põhja-Eesti koroonahaiged viiakse Lõuna-Eestisse
PALUN JÄÄ KOJU JA HOOLI! Põhja-Eesti koroonahaiged viiakse Lõuna-Eestisse

PALUN JÄÄ KOJU JA HOOLI! Põhja-Eesti koroonahaiged viiakse Lõuna-Eestisse

Terviseameti hommikuse raporti kohaselt on Põhja-Eesti haiglates 507 patsienti ja lõunaregiooni haiglates 185 patsienti. Patsientide transport Lõuna-Eestisse algab täna ja kestab, kuni lõunas on võimekust patsiente vastu võtta või põhjas surve väheneb ja tekib piisavalt vabu kohti patsientide raviks.

Põhja meditsiinistaabi juhi Peep Talvingu sõnul on hetkel üleriigiline koostöö hädavajalik. „Olukorras, kus epidemioloogiline kese on Põhja-Eestis, on meie regiooni haiglad pea täis. Lõunaregioonis on haiglaravi vajadus hetkel madalam ja õnneks saavad lõuna meditsiinistaabi haiglad meile appi tulla,“ ütles professor Talving. „Koostöö meditsiinistaapide vahel on väga hea – suur aitäh meie kolleegidele lõunast, et nad koheselt saavad võtta enda peale osa ravikoormust siit haiguse epitsentrist.“

Kiirabid viivad esmalt patsiendid ikka oma hospitaliseerimispiirkonna haiglate erakorralise meditsiini osakondadesse. „EMO arstid teevad patsiendi esmase läbivaatuse ja annavad oma hinnangu haiglaravivajadusele. Seejärel otsustatakse transpordi ja haigla valiku üle ning kiirabi viib patsiendi sinna, kus tema jaoks on voodikoht olemas,“ sõnas Talving.

Esialgne plaan hõlmab patsiente, kes vajavad ravi tavaosakonna tasemel. „Täname patsiente ja nende lähedasi mõistva suhtumise eest,“ ütles Talving. Tallinna haigetele tagatakse transport tagasi saatvasse haiglasse või koju, kui olukord Põhja-Eesti haiglates paraneb.

Head Uudised GoodNews