1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. PALUN KANNA MASKI I Mihhail Kõlvart: Tallinnas on koroonaviiruse levik epideemiline
PALUN KANNA MASKI I Mihhail Kõlvart: Tallinnas on koroonaviiruse levik epideemiline

PALUN KANNA MASKI I Mihhail Kõlvart: Tallinnas on koroonaviiruse levik epideemiline

Tallinn tõi uuesti kaheks nädalaks tänavapilti sotsiaalkampaania, mille sõnum kutsub üles kandma maski ja hoidma turvalist distantsi.

„Tallinnas on koroonaviiruse levik epideemiline ja rahva hulgas liikudes on väga suur võimalus puutuda kokku Covid-19 viiruse kandjaga. Maskiga ei kaitse inimene ainult ennast, vaid ka teisi ja praegu peame tegema kõiki jõupingutusi, et maksimaalselt üksteist kaitsta,“ ütles linnapea Mihhail Kõlvart.

„Seetõttu toome maski kandmist soovitava sotsiaalkampaania uuesti tänavapilti, palume hoida distantsi ning kanda maski rahvarohketes kohtades, ühistranspordis ja siseruumides,“ rääkis Kõlvart.

Maskikampaania sõnum jõuab lisaks ühistranspordile ja linnaruumis olevatele ekraanidele ka bussiootepaviljonidesse ning suuremate linna suubuvate maanteede äärde. Kampaaniale on õla alla pannud linna koostööpartner JCDecaux, kes katab osaliselt plakatite tootmise ja eksponeerimisega seotud kulud ning annab tasuta kasutusse põhimagistraalide ääres olevad DigiRoad-ekraanid.

Lisaks linna välikampaaniale on täiendav kampaania Tallinna ühistranspordis. Kõikides ühistranspordisõidukites on juba käivitatud häälteavitus maski kandmise üleskutsega. TLT on kõikidesse ühissõidukitesse paigaldanud riputid sõnumiga „Aitäh, et kannad maski!“. Ligi 40 ühissõidukile ette kleebitud maskid, et tänavapildis suuremat tähelepanu tõmmata. Pilootprojekti raames on nelja ühissõidukisse paigaldatud kontaktivabad desoaine dosaatorid, et esialgu välja selgitada nende kasutatavus ja nõudlus. Enam kui 50 TLT töötajat hoolitsevad selle eest, et kõik ühissõidukid oleksid puhtad ja kontaktpindu puhastatakse vähemalt kaks korda ööpäevas. Puhastamiseks kasutatakse osoneeritud vett, mis hoiab pinnad 24 tundi pisikuvabana.

Head Uudised GoodNews