1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. PARIMAD TOIDUAINED PÄEVA ALUSTAMISEKS! 10 parimat toiduainet hommikusöögiks
PARIMAD TOIDUAINED PÄEVA ALUSTAMISEKS! 10 parimat toiduainet hommikusöögiks

PARIMAD TOIDUAINED PÄEVA ALUSTAMISEKS! 10 parimat toiduainet hommikusöögiks

PuuviljadKõigile on teada, et hommikusöök on päeva tähtsaim eine ja korralik toit on alus tervele päevale. Siin on 10 suurepärast toiduainet, mida on eriti kasulik süüa just hommikuti.

1. Täisterakaerahelbed

Täisterakaerahelvestest valmistatud toidud aitavad alandada kõrget vererõhku ning normaliseerida kolestoroolitaset ja ainevahetust. Samuti sisaldavad kaerahelbed omega-3 rasvhappeid, foolhapet ja kaaliumi. Valmista hommikusöögiks kausitäis kaerahelbeputru, millele lisandina nirista peale veidi mett ja röstitud seemneid või puuvilju. Püüa hoiduda ohtralt suhkrut sisaldavatest lisanditest.

2. Kreeka jogurt

Paks ja kreemjas Kreeka jogurt sisaldab rohkelt kaltsiumi ja valku (peaaegu poole rohkem, kui tavaline jogurt). Kreeka jogurti mõnusalt paks tekstuur saavutatakse tänu selle valmistamise tehnoloogiale. Kui tavalised jogurtid valmivad jogurtitankides ning seejärel villitakse topsidesse, siis kreeka jogurti puhul toimub hapendamine alles topsis. Kreeka jogurt on hea võimalus kiireks hommikusöögiks. Serveeri koos banaaniviilude, mandlilaastude, mee ja kaneeliga.

3. Nisuidud

Juba 2 supilusikatäit nisuidusid annab organismile arvestatava foolhappe ja e-vitamiini koguse. Lisa nisuidusid oma hommikusmuutisse või raputa jogurtile/pudrule.

4. Banaanid

Banaan sisaldab tärklist, mis tekitab täiskõhutunde ning seetõttu aitab vastu pidada kauem. Võrreldes näiteks leivatoodetes olevate süsivesikutega on banaanis olevad suhkrud palju mitmekesisemad, nendes leidub sahharoosi, fruktoosi, glükoosi, tärklist, pektiine, mis imenduvad verre kergesti. Kasuta banaani smuutis, jogurti lisandina või söö niisama.

5. Munad

Kanamunad sisaldavad rohkelt proteiini, millest suur osa on ka munakollases. Kanamunad täidavad hästi kõhtu ning tänu sellele kestab täiskõhutunne kauem.

6. Arbuus

Kõigest 150 grammist arbuusist piisab, et saada kätte oma magneesiumi päevanorm. Lisaks on arbuus suurepärane kolesterooli alandaja ning viib ka kehast liigse vedeliku välja paremini kui ükski teine puuvili.

Linaseemned

Need sisaldavad rohkelt omega-3 rasvhappeid ning kiudaineid. Puista terveid või jahvatatud linaseemneid hommikuspudrusse või -müslisse.

8. Mustikad ja maasikad

Need pisikese superviljad sisaldavad rohkelt antioksüdante. Samuti on madala kalorsusega.

9. Kiivi

Sisaldab rohkelt c-vitamiini, kaaliumi, vaske ja kiudaineid. Samuti kiirendab ainevahetust. Mida neist valmistada? Pista kaussi kiivitükid, veidi maasikaid, banaane ja mustikaid. Pane peale veidi kreeka jogurtiti ning raputa üle linaseemnetega.

10. Täisterahelbed

Hommikusöögihelbed võivad olla petlikud. Oluline on valida täisterahelbed, milles on rohkelt kiudaineid ning vähe suhkrut. Helbed sisaldab foolhapet ning teisi kasulikke aineid. Söö seda koos marjade ja piimaga.

Allikas: Dormeo

Head Uudised GoodNews