1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. Peaminister toetab Ida-Virumaal öise alkoholimüügi piirangu sisseviimist
Peaminister toetab Ida-Virumaal öise alkoholimüügi piirangu sisseviimist

Peaminister toetab Ida-Virumaal öise alkoholimüügi piirangu sisseviimist

Peaminister Jüri Ratas kinnitas, et toetab Ida-Virumaal maakonnapõhist öise alkoholimüügi piirangu sisseviimist. Alkoholimüügi piirangu kehtestab politsei- ja piirivalveamet, võttes aluseks nakkuse leviku andmed ja terviseameti hinnangu. Piiranguga peatatakse alates tänasest Ida-Viru maakonna toitlustus- ja meelelahutusasutustes öine alkoholimüük kella 23-st kuni 6-ni.

„Nakkuskolded Ida-Virumaal kinnitavad juba varasemalt teadlaste poolt välja toodud tõsiasja, et COVID-19 on nii-öelda pidude haigus. Palju inimesi tihedalt koos suletud ruumis loovad koroonaviiruse levikule eriti soodsad eeldused. Alkohol paraku soodustab riskikäitumist ja COVID-19 nakkuse ülekandumist,“ ütles peaminister Jüri Ratas. „Tartu maakonna näitel näeme, et pärast alkoholimüügi piirangu sisseviimist vähenes  kohapeal haigestumiste arv.“

„Öise alkoholimüügi keeluga soovime piirata ka Ida-Virumaal ohtliku viiruse levikut meelelahutuskohtades. Pidutsejad üle Eesti peavad endale meelde tuletama, et ka nende käitumisest sõltub kaaskondlaste elu ja tervis. Praegu oleme suutnud ära hoida viiruse uue leviku riskirühmade hulgas. Nii riik kui iga inimene peab pingutama, et see nii ka jääks,“ ütles Ratas.

Ida-Virumaal on tekkinud kaks nakkuskollet, millest üks oli seotud baariga Jõhvi Kelder. Kokku on Ida-Virumaal lisandunud viimase 14 päeva jooksul 36 nakatunut. Hommikuse seisuga on Ida-Virumaal 100 000 elaniku kohta 26 nakatunut, mis on kõige kõrgem nakatumiste arv Eesti maakondades.

Viimase ööpäevaga lisandus Eestis 1152 testi tulemuse põhjal 21 SARS-CoV-2 nakatunut, haiglaravi vajab 11 inimest, juhitaval hingamisel patsiente ei ole. Eestis on 63 koroonaviirusega seotud surmajuhtu. Tänaseks on haiglates lõpetatud 400 COVID-19 haigusjuhtumit 387 inimesega. Tänase seisuga on tervenenud 2024 inimest. Viimase 14 päeva haigestumus 100 tuhande inimese kohta on 9.

Google Play või App Store`i kaudu on võimalik enda ja oma lähedase tervise kaitseks telefoni alla laadida mobiilirakendus HOIA. HOIA aitab privaatselt ja turvaliselt teada saada võimalikust lähikontaktist COVID-19 nakatunuga, et saaksime hoida nakatunute arvu Eestis võimalikult madalana.

Rohkem infot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews