1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. Perearsti nõuandetelefon jagas inimestele linnaliinibussides ja kaubanduskeskuste ees maske
Perearsti nõuandetelefon jagas inimestele linnaliinibussides ja kaubanduskeskuste ees maske

Perearsti nõuandetelefon jagas inimestele linnaliinibussides ja kaubanduskeskuste ees maske

27. novembril jaotasid Eesti Haigekassa ja perearsti nõuandetelefon Tartu, Pärnu, Narva ja Kohtla-Järve elanikele valitud linnaliinibussides kokku 3000 korduvkasutatavat maski.Laupäeval, 28. novembril jagati Tallinna nelja kaubanduskeskuse ees – Kristiine Keskus, Rocca al Mare, Ülemiste Keskus ja Lasnamäe Centrum – inimestele ühtekokku 1500 maski.

„Maskide jagamise eesmärk on pidurdada viiruse levikut ja tuletada inimestele meelde, et avalikus ruumis maskide kandmine vähendab riski haigestuda ning aitab kaasa viiruse leviku tõkestamisele,“ selgitas nõuandetelefoni teenusejuht Klarika Kallikorm-Rannamets. Tema sõnul on tegemist eelkõige sümboolse aktsiooniga.

Maskide jagamise eesmärk on pidurdada viiruse levikut ja tuletada inimestele meelde, et avalikus ruumis maskide kandmine vähendab riski haigestuda ning aitab kaasa viiruse leviku tõkestamisele.

Kallikorm-Rannamets paneb inimestele südamele, et ühiskondlikes ruumides, nagu toidupoed, ühistransport, apteegid, meditsiiniasutused on maski kandmine  üks oluline samm, millega iga inimene saab anda oma panuse viiruse leviku aeglustumiseks.

Maskide jagamine toimus Tartu, Pärnu, Narva ja Kohtla-Järve valitud liinibussides, kus need olid riputatud torude külge. Nii sai reisija maski endale mugavalt kaasa haarata. Maske rahastab Eesti Haigekassa. Maskide jagamise kampaaniat toetavad GoBus ja Atko.

Jaotatavad maskid on kvaliteetsed 3-kihilised ja korduvkasutatavad, mis on pestavad 60-kraadi juures. Maskidel on elastsed kõrva-aasad ja ninal mugav paindmetall maski reguleerimiseks.

Head Uudised GoodNews