1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Pool avokaadot päevas aitab kõhnuda
Pool avokaadot päevas aitab kõhnuda

Pool avokaadot päevas aitab kõhnuda

Pool avokaadot päevas aitab kõhnudaAjakirjas Nutrition Journal avaldatud uurimus kinnitab, et kui söögikordade vahel on teil vastupandamatu isu midagi „näksida“, siis võib abi olla poolest avokaadost.

Katses osalesid ülekaalulised täiskasvanud, kelle keskmine vanus oli 40 aasta ringis ja keskmine kaaluindeks 28. Teada on, et ülekaalulistel on tihtilugu suur soov süüa ka toidukordade vahel ning sageli on need „näksid“ väga energiarikkad. Just selle isu taltsutamise jaoks on järgnev jutt mõeldudki.

Katsealustele anti kalorsuselt ja koostiselt väga täpselt koostatud toitu ning osa katsealustest sai lõunasöögi järel pool avokaadot. Avokaado tekitas täiskõhu-tunde ning tõstis rahulolu lõunasöögiga. Võrreldes nendega, kes poolt avokaadot ei saanud, vähenes „näksimise“ soov avokaadot söönute hulgas kolmandaks lõunajärgseks tunniks 40%. Avokaado mõju kestis kuni 5 tundi. Lisaks söögiisu vähendamisele suudab pool avokaadot parandada ka rakkude insuliinitundlikkust ja alandada veresuhkru taset.

Osad teadlased on arvanud, et avokaados sisalduv eriline seitsmest süsinikumolekulist koosnevat suhkur aitab insuliini ja veresuhkru taset kontrollida. Teised arvavad, et olulise osa mõjust põhjustavad avokaados olevad antioksüdandid. Teadmisest, et avokaado insuliini ja veresuhkru taset reguleerida suudab, võib kasu olla kõigile, kellel on avastatud teist tüüpi diabeet või diabeedieelne seisund. Samuti võib proovida avokaadot kasutada kaalulangetamisel.

Loomulikult ei tähenda see, et poole avokaado söömine lõuna ajal annab võimaluse õhtul kõht karistamatult liigset toitu täis vihtuda või päeva jooksul aktiivsest liikumisest loobuda.

Allikas: Terviseleht/Nutrition Journal

Head Uudised GoodNews