1. Avaleht
  2. Tervis
  3. POSITIIVNE PSÜHHOLOOGIA I Tallinna Ülikooli psühholoogid lõid Ida-Virumaa õpilastele ja õpetajatele positiivse psühholoogia programmi
POSITIIVNE PSÜHHOLOOGIA I Tallinna Ülikooli psühholoogid lõid Ida-Virumaa õpilastele ja õpetajatele positiivse psühholoogia programmi

POSITIIVNE PSÜHHOLOOGIA I Tallinna Ülikooli psühholoogid lõid Ida-Virumaa õpilastele ja õpetajatele positiivse psühholoogia programmi

Ida-Virumaa koolidele suunatud positiivse psühholoogia programm sisaldab emotsioonide reguleerimise, tänulikkuse, hoolivuse, enesetunnetuse- ja analüüsi teemasid. Programmi eesmärk on pakkuda Ida-Viru õpetajatele ja õpilastele oskusi ja teadmisi stressi, läbipõlemise ning negatiivsete emotsioonidega toimetulekuks.

Programmi sisu koostasid Tallinna Ülikooli (TLÜ) loodus- ja terviseteaduste instituudi magistrant Ivan Strigin ja isiksusepsühholoogia dotsent Aleksander Pulver. Eestikeelsetele gruppidele annab koolitusi Pulver ning venekeelsetele Strigin. Positiivse psühholoogia programmi väljatöötamine ja piloteerimine on ühtlasi osa Ivan Strigini magistritööst.

Koostööprojekti eestvedaja, TLÜ loodus- ja terviseteaduste instituudi direktori professor Ruth Shimmo sõnul soovib ülikool positiivse psühholoogia programmiga suurendada Ida-Virumaa õpetajate ja õpilaste kohanemisvõimet ehk säilenõtkust. „Tegelikult vajavad psühholoogilist tuge inimesed üle kogu Eesti, kuid Ida-Virumaa murekohad said TLÜ-le südamelähedaseks pärast tänavu kevadist visiiti sinna. Toona tutvustasid kohaliku elu edendajad koos TalTechi Virumaa Kolledži direktori Mare Roosilehega sealseid regionaalseid proovikive,“ selgitas Shimmo.

Positiivse psühholoogia programm algas tänavu oktoobris ning kestab esialgu kuni aasta lõpuni. Ida-Virumaa gümnasistidele suunatud programm kestab 18 tundi ning õpetajatele mõeldud lühiprogramm 5 tunnine.

Järgmised koolituste ajad on järgmised:

  • 15.10.2022 (18.00–19.30 ) veebis;
  • 29.10.2022 (12.00–17.30);
  • 12.11.2022 (18.00–19.30) veebis;
  • 17.12.2022 (12.00–17.30).

Programmis osalemine on vabatahtlik, osalejatele tasuta ning see viiakse läbi koostöös TalTechi Virumaa kolledži ja Jõhvi gümnaasiumiga. Praegune programm on mõeldud pilootprojektina ning kõik väljakuulutatud kuupäevad on huvilistega täitunud.

Head Uudised GoodNews