1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Gurmaanidele
  4. PÜHADERETSEPT: Jõuluvürtsidega majoneesiküpsised
PÜHADERETSEPT: Jõuluvürtsidega majoneesiküpsised

PÜHADERETSEPT: Jõuluvürtsidega majoneesiküpsised

Jõuluajal ei pea vürtsid jääma üksnes krõbedatele piparkookidele maitse andmiseks, vaid sobivad imeliselt ka näiteks majoneesiga valmistatud heledatesse küpsistesse.

Detsembrikuu ja jõulud tähendavad lõputuid pidusööminguid ning erinevate maitsetega katsetamist. Salvesti toidublogija Liisi Laanemäe soovitab eriti põnevaks kombinatsiooniks küpsiste valmistamisel panna särtsakad vürtsid tantsima mitmekülgsesse majoneesi. Viimane on põnev koostisosa, mis sobib ideaalselt ka erinevatesse magusroogadesse.

Maitsekad ja krõbedad küpsised valmivad lihtsalt ning sobivad hästi nii kodus pere keskis maiustamiseks ja külakostiks kui ka kaunilt pakendatuna jõuluvana kingikotti panekuks.

Jõuluvürtsidega majoneesiküpsised – 30tk

Vaja läheb:

200 g Salvesti Provansaal majoneesi

1 dl suhkrut

150 g nisujahu

150 g täistera nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl jahvatatud kardemoni

0,5 tl jahvatatud nelki

Suhkrukate:

5 sl suhkrut

1 sl kaneeli

Valmistamine:

Sega kõik taigna koostisained omavahel ühtlaseks tainaks. Seejärel vormi käte vahel väikesed pallikesed ja veereta neid suhkru-kaneeli segus. Tõsta pallikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning suru need kahvliga lamedamaks. Küpseta ahjus 10–12 minutit 180 ºC juures. Enne maiustamist lase küpsistel maha jahtuda.

Head Uudised GoodNews