1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Rahvusvaheline kongress toob Tallinnasse tunnustatud käekirurgid
Rahvusvaheline kongress toob Tallinnasse tunnustatud käekirurgid

Rahvusvaheline kongress toob Tallinnasse tunnustatud käekirurgid

Tänasest laupäevani toimub Kultuurikatlas 27. Skandinaavia käekirurgia kongress, kus osaleb enam kui 300 arsti ja terapeuti 31 riigist.

Neli päeva vältava kongressi põhiteemadeks on küünarliigese-, randme- ja käepiirkonnavigastused ja sagedamini esinevad haigused. Eraldi pühendutakse ülajäsemevaluga seotud probleemidele. Kongressi raames toimuvad mitmed töötoad ja kursused. Lektoriteks on oma ala spetsialistid ja tunnustatud teerajajad üle maailma.

Kongressil esineb tervituskõnega ka Tallinna sotsiaal- ja tervishoiu valdkonda kureeriv abilinnapea Betina Beškina, kelle sõnul on Tallinnal suur rõõm ja au võõrustada nelja päeva vältel enam kui 300 kuldsete kätega doktorit üle maailma.

„Konverentsi teema on äärmiselt oluline, sest Eestis registreeritakse aastas 166 200 õnnetusjuhtumit. Eriti murettekitav on see asjaolu, et 18 protsenti õnnetustest juhtub lastega vanuses kuni 15 aastat,“ nentis Beškina. „Vaatamata sellele, et me elame 21. sajandi tehnoloogiaajastul, kus üha enam tööd automatiseeritakse või asendavad suisa robotid, on meie käed igapäevategemistes ikkagi asendamatud.“

Kongressi eesmärgiks on käekirurgia ja -teraapia eriala rahvusvahelise koostöö arendamine, ühiste koolitusvõimaluste loomine ja ravistandardite ühtlustamine. Eesti Käekirurgia Seltsi eestvedamisel toimuv rahvusvaheline suurüritus peetakse Eestis esmakordselt. Lisaks Skandinaavia maadele annavad olulise panuse kongressi läbiviimisel Singapuri Käekirurgia Seltsi kolleegid.

Head Uudised GoodNews