1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Regionaalhaigla paigaldab Mustamäe meditsiinilinnakusse mobiilse ravipinna
Regionaalhaigla paigaldab Mustamäe meditsiinilinnakusse mobiilse ravipinna

Regionaalhaigla paigaldab Mustamäe meditsiinilinnakusse mobiilse ravipinna

Regionaalhaigla uudse lahendusega mobiilne ravipind sai valmis ja paigaldatakse sel nädalal Mustamäe meditsiinilinnakusse. Kriisireageerimise võimekuse suurendamiseks mõeldud mobiilse ravipinna loomiseks sai Regionaalhaigla kevadel toetuse Coca-Cola Fondi rahastusmeetmest.

“Kerkiva Covid-laine kontekstis oleme väga rõõmsad ja tänulikud, et saime partneri rahastuse toel sellise lisapinna,” sõnas Regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu. “Mobiilne ravipind parandab kriisireageerimise võimekust ja annab meile täiendava ruumi, mida saame kasutada vastavalt vajadusele,” ütles Regionaalhaigla erakorralise meditsiini keskuse juhataja dr Vassili Novak ja lisas: “Esialgu võtame selle kasutusele täiendava isolaatorina. Hetkel on just isolatsiooni võimekusega ruumid vajalikud.” Konteinerlahendus on dr Novaku sõnul universaalne ja vajadusel saab seal näiteks alustada haigete sorteerimisega masskannatanute situatsiooni korral.

Mobiilse ravipinna konteinerlahendus valmis koostöös ettevõttega OÜ MDSC Systems. Valitud lahendus võimaldab paigaldada kiirelt mobiilne pind ravitegevuseks, teostada triaaž viiruse leviku korral väljaspool põhihoonet, vähendades sellega infektsiooni riske. Samuti luuakse nii võimekus paigaldada triaaž või ajutine EMO pind väljaspool haigla töökeskkonda, kui selleks tekib vajadus masskannatanute situatsioonist tulenevalt.

Ravipind paigaldatakse Regionaalhaigla EMO sissepääsu lähistele. Konteiner sisustatakse EMO isolaatoriks ja võetakse kasutusele 12. novembril.

Coca-Cola Fond

Coca-Cola Fond on The Coca-Cola Company peamine heategevusorganisatsioon, mis asutati 1984. aastal ning nende aastate jooksul on fond kogu maailmas panustanud enam kui miljard dollarit toetusi jätkusuutlike kogukonna algatuste toetamiseks. Enamus rahastustest on suunatud naiste ettevõtlikkuse edendamiseks, veeökosüsteemide ja kogukondade heaolu tõstmiseks ning katastroofiabiks.

Covid-19 viiruse leviku alguses avas Coca-Cola Fond rahastusmeetme “Me oleme selles koos”, et tugevdada kohalike kogukondade toimetulekut kriisiga. Programmis osalemiseks valis Regionaalhaigla välja mobiilse ravikonteineri investeeringu. Aprillis kiitis fond projekti heaks ja tegi otsuse toetada mobiilse konteineri soetamist, mida on võimalik kasutada ravitöö korraldamiseks kriisiolukorras.

Head Uudised GoodNews