1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Reisi põneva lauamänguga ümber söögilaua ja saa teadlikuks toitujaks!
Reisi põneva lauamänguga ümber söögilaua ja saa teadlikuks toitujaks!

Reisi põneva lauamänguga ümber söögilaua ja saa teadlikuks toitujaks!

Reisi põneva lauamänguga ümber söögilaua ja saa teadlikuks toitujaksUue lauamänguga saab ümber söögilaua reisides vastuseid väga paljudele põnevatele küsimustele.

Meist keegi ei saa toidust üle ega ümber. Vajame toitu elamiseks ning toitume päeva jooksul mitmeid kordi. Tervisliku toitumise tähtsusest räägitakse meile juba lasteaias, loomulikult ka koolis ning samuti korraldatakse üleriigilisi kampaaniad.

Kuid ikkagi on lihtne ja hariv ülevaade meie toidust, selle ajaloost, toitainete mõjust ja toitumissoovitustest mängu kujul seni puudu olnud.

Tervise Arengu Instituudi ekspert Tagli Pitsi võttis oma südameasjaks luua lauamäng, mis annab mängijale ülevaate toitudest ja söömisest. Nimeks sai harivale ja ainulaadsele lauamängule „Reis ümber söögilaua“.

Reisi põneva lauamänguga ümber söögilaua ja saa teadlikuks toitujaks2Retsepte seal küll ei leidu, aga eri vanuses mängijad saavad vastuse lausa 1500 küsimusele, mis on selgitustega varustatud.

Küsimused on 500 kaupa jaotatud kolme raskusastme vahel: kerge, keskmine ja raske. Et lihtsustada vastamist või panna rohkem arutlema küsimuse üle, on ette antud ka 3 vastusevarianti. Mängida saab kahel erineval mängulaual – nii, kuidas parasjagu tuju on.

Lisaks mängulustile saab mängija märkamatult uusi teadmisi toitude nimetustest, päritolust, valmistamisest, toitainelisest koostisest, toidu- ja toitumissoovitustest, Eesti ja teiste maade toitudest, toidunõudest, toidu ohutusest ja paljust muust toiduga seonduvast.

Kas sina tead vastuseid nendele küsimustele?

Mis on „tou”?
Kelle soolestik on pikem – inimesel või lambal?
Kuhu koguneb rasv õunakujulisel rasvumisel?
Kas nuikapsas on juurvili?
Millest valmistatakse seitanit?
Mida peaks tegema inimene, kellel on apopatodiafelatofoobia?

Kui ei tea, muretse kiirelt uus ja hariv lauamäng “Reis ümber söögilaua”.

Head Uudised GoodNews