1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. REPORTER I Jana Sandberg on kogenud, et probiootikumid võivad elu päästa!
REPORTER I Jana Sandberg on kogenud, et probiootikumid võivad elu päästa!

REPORTER I Jana Sandberg on kogenud, et probiootikumid võivad elu päästa!

Reporter tõi täna televaatajateni tähelepanekuid terveks jäämiseks koroonaajal! Näiteks Jana Sandberg on kogenud, et probiootikumid võivad elu päästa!

Jana elustiil oli aastaid täielikult keha laastav. Pidutsemine, meelemürgid ja söömishäired olid osa Jana elust. Pidu kestis kuni noor naine langes kuueks nädalaks koomasse.

Me ütleme, et hapukapsas on kasulik, sest saame sealt kasulikke baktereid. Aga me saame sealt ka prebiootikume ehk kiudaineid, meie kehas elavatele bakteritele toiduks ja seal on ka postbiootikume. Need on kõik erinevad steroidid, peptiidid ja sellised biokeemilised ühendid, mida need bakterid toodavad. Lihtsustatult võiks tänapäeval inimene juurde tarvitada ja probiootikume,” rääkis tervise edendamise asjatundja ja koolitaja Jana Sandberg “Reporteris”.

Probiootikume on väga palju erinevaid. Tuleb valida kvaliteetsed toidulisandid ja kvaliteetsed probiootikumid. “Inimese tervis on number üks, kui seda ei ole, siis ei ole ka rahal mõtet,” ütles Sandberg. “See on inimese investeering iseendasse ja nii lihtsalt kui see ka ei kõlaks, siis läbi fermentatsiooni, kui me sööme fermeteeritud toiduaineid, siis me toetame sellega enda kehas elavaid kasulikke baktereid ja meie elukvaliteet paraneb tugevalt.”

Jana Sangbergi enda isiklik kogemus sai alguse jaapanlaste loodud mitmeaastase fermentatsiooni protsessi läbinud segu, dr. Ohhira probiootikumid või prebiootikumid. “Ma olen tänu nendele suures osas abi saanud,” rääkis ta.

Jana Sandberg lisas, et meid ümbritsev keskkond esitab meile just praegusel ajal iga päev väljakutseid, nii stressi kui ka ootamatute haiguste näol, koroona näol. Me saame teha kõik endast oleneva, et toetada enda organismi seesmiselt, pakkudes talle vajalikke toitaineid, vitamiine, mineraale ning ka kasulikke baktereid.

“Kuskil inimese sees on alati olemas jõud, me peame usaldama iseennast.,” rääkis ta. “Näiteks praegune aeg, mis kõik on toimumas – inimesed on ärkamas. Kunagi varem pole inimesed üksteisele nii palju tugevat tervist soovinud. See paneb inimesed teises suunas vaatama, vähendatakse igasugust tarbimist, ollakse kokkuhoidlikumad, päevas korra ka rohkem kohal, iga inimene annab endast maksimumi päev korraga.”

VAATA REPORTERIT!

Head Uudised GoodNews