1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Gurmaanidele
  4. Restoranikuul “Maitsev Tartu” hinnati parimateks Chez André ja JOP
Restoranikuul “Maitsev Tartu” hinnati parimateks Chez André ja JOP

Restoranikuul “Maitsev Tartu” hinnati parimateks Chez André ja JOP

Chef André
Fotod: Silver Gutmann

Tartus toimunud maitseelamuste kuu „Maitsev Tartu“ parimaks erimenüüks hindas žürii restorani Chez André kolmekäigulise eripakkumise ja külastajate lemmikuks osutus kohvik-resto JOP Antonius.

1.–28. veebruarini toimus Tartus restoranikuu „Maitsev Tartu“, mille käigus pakkusid 14 Tartu restorani uusi maitseelamusi. Erimenüüd maitses üle11 500 toidunautleja.

Kõiki menüüsid hindas ka kolmeliikmeline žürii, kes selgitas välja selle aasta parima erimenüü. Žürii hindas parimaks restorani Chez André. Kõrgeimad hinded said ka hindamise erikategoorias Chez André eelroog, pearoog ja dessert.

Žüriisse kuulusid: toidublogija, ajakirja Tiiu köögitoimetaja, Jõgevamaa Koostöökoja kohaliku toidu projektijuht Ülle Jukk, Tartumaa Põllumeeste Liidu juht, gurmaan ja hobikokk Jaan Sõrra, kogenud toitlustusjuht Peeter Järva. Lisaks maitseelamustele hinnati ka teenindust ja restoranide miljööd.

Žürii liikme Ülle Juki sõnul võitsid sellest ettevõtmisest kõik osalenud restoranid. „Üldmulje oli väga hea. Mina jälgisin toidukohtade hindamisel toorainekasutust, hooajalisust, kasutatud valmistamistehnikaid, aga ka menüü keelt ning üldist meeleolu ja miljööd,” rääkis Jukk.

Lasse Uustalu (JOP Antonius)

Restoranide pingutusi hindasid ka toidunautlejad, kes selgitasid välja külastajate lemmiku. Tänavuse maitseelamuste kuu rahvalemmik oli kohvik-resto JOP Antonius. Oma hinnangu said külastajad anda kodulehel www.maitsevtartu.ee vastava restorani juures oleval hindamisskaalal.

Hinnangud  uutele maitseelamustele olid ka sellel aastal väga positiivsed ja võitjad selgus taas pingelises konkurentsis.

Projektis osalesid: Antonius, Cafe Truffe, Chez André, Dorpat, Fii, Gustav Gastro Cafe, JOP, Meat Market, Pierre, Polpo, Spargel, UmbRoht, Vilde ja Vine, Ülikooli kohvik. Kõik restoranid pakkusid lisaks oma tavamenüüle uusi ja põnevaid maitseelamusi tuues veebruaris välja kolmekäigulise eripakkumise.

Restoranikuu „Maitsev Tartu“ toimus tänavu neljandat korda.

Head Uudised GoodNews