Avaleht Toitumine Gurmaanidele RETSEPT I Magus üllatus kallile emale: imekaunis rabarberi-metspähkli pudingutort
RETSEPT I Magus üllatus kallile emale: imekaunis rabarberi-metspähkli pudingutort

RETSEPT I Magus üllatus kallile emale: imekaunis rabarberi-metspähkli pudingutort

Unusta kallid nipsasjakesed ning hiiglaslikud buketid ning üllata sel pühapäeval oma ema ja vanaema hoopis eriliselt luksusliku pudingutordiga. Võta karantiiniaja rutiinsete tegevuste asemel vastu hoopis üks põhjalikum väljakutse köögirindel ja pane oma kondiitrioskused proovile!

Koogikontori toidublogija Merilin Siimpoeg on tänavuseks emadepäevaks loonud erilise pudingutordi retsepti, mille mõnusalt mahedat tekstuuri täiendab esimestest kevadistest rabarberitest valminud hapukas kreem ning hamba all krõmpsuvad pähklid. Kerge jogurtibiskviidi ja rikkaliku pudingukreemi siidine kooslus on igatahes pidupäevaks loodud! Kuigi see imekaunis kevadiste lilleõitega tort nõuab küll rohkem toimetamist ja aega kui mõned lihtsamad koogid, on meie emad selle täie õigusega välja teeninud!

Tordi valmistamiseks läheb vaja:

Jogurtibiskviit:

  • 4 muna
  • 60 g suhkrut
  • 45 g Valio Kreeka jogurtit
  • 40 ml õli
  • 75 g nisujahu
  • 1/2 tl küpsetupulbrit
  • 1/4 tl soola

Vanillipudingukreem:

  • 1 tops (230 g) Valio vanillipudingut
  • 75 ml vahukoort
  • 1 kuhjaga tl (6 g) pulberželatiini
  • 2 rabarberivart

Metspähkli-šokolaadipudingukreem:

1 tops (230 g) Valio metspähkli-šokolaadipudingut
75 ml vahukoort
1 kuhjaga tl (6 g) pulberželatiini
30 g röstitud metspähkleid

Kattekreem:

  • 100 g Valio Viola sulatatud juustu
  • 100 ml vahukoort
  • 3 tl vanillisuhkrut

Kaunistamiseks:

  • söödavaid lilli

Tee nii:

Alusta biskviidi valmistamisest. Selle jaoks vahusta toasoojad munad suhkruga kohevaks. Lisa jogurt ja õli ning mikserda segu aeglasel kiirusel läbi. Seejärel sega omavahel hoolikalt jahu, küpsetuspulber ja sool ning lisa jahusegu mikserdatud segu hulka. Võimalusel kasuta selleks sõela.

Sega biskviiditainas korralikult läbi. Kasuta selleks spaatlit (alt-üles segades) või aeglasel kiirusel miksrit. Vala biskviiditainas 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi. Küpseta biskviiti 170 kraadises ahjus 40-45 minutit. Biskviit on valmis, kui see on kerkinud, kuldne ja keskele pistetud puutikk jääb kuivaks.

Lase biskviidil ligi 10 minutit vormis jahtuda ja eemalda siis vormist. Lase biskviidil täielikult jahtuda ja lõika küpsetis suure noaga kolmeks võrdseks kihiks. Seejärel vooderda seesama lahtikäiv koogivorm taaskord küpsetuspaberiga ja aseta põhja esimene biskviidikiht.

Seni, kui biskviit küpseb, valmista ette rabarber. Selle jaoks koori rabarber ja haki tükkideks. Hauta 2 tl suhkru ja vähese veega u 5 minutit. Lase jahtuda.

Vanillipudingukreemi jaoks vahusta omavahel vanillipuding ja koor. Sega pisikeses potis želatiin 2 spl külma veega ja lase paar minutit paisuda. Sulata želatiinisegu madalal kuumusel pidevalt segades. Lase paar minutit jahtuda. Vahusta želatiinisegu pudingukreemi hulka. Määri vanillipudingukreem esimesele biskviidikihile ja jaota selle peale rabarberitükid. Aseta peale teine biskviidikiht ja tõsta tort metspähkli-šokolaadipudingukreemi valmistamise ajaks külmkappi.

Metspähkli-šokolaadipudingukreemi valmistamiseks toimi samamoodi nagu vanillipudingukreemi puhul: sega puding koorega ning vahusta pudingukreemi hulka želatiinisegu. Määri šokolaadipudingukreemi segu teisele biskviidikihile ning jaota selle peale röstitud pähklid. Aseta nüüd peale kolmas biskviidikiht ja hoia torti vähemalt 3-4 tundi külmkapis.

Kattekreemi jaoks vahusta omavahel sulatatud juust, koor ja vanillisuhkur. Eemalda tort vormist ja kata tordi pealispind ning ääred kreemiga. Et luua tordist tõeline visuaalne ning kulinaarne kunstiteos, kaunista tort söödavate lilledega: selleks sobivad nii värskelt õide puhkenud kirsipuude õied, kaunid võõrasemad kui ka lõhnavad lavendlid.

LEAVE YOUR COMMENT

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga