1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. RETSEPT I Maitsvad retseptid Tuuli Mathisenilt Maggi puljongikuubikutega
RETSEPT I Maitsvad retseptid Tuuli Mathisenilt Maggi puljongikuubikutega

RETSEPT I Maitsvad retseptid Tuuli Mathisenilt Maggi puljongikuubikutega

Maggist on saanud esimene suurem kaubamärk, mis kasutab üksikute puljongikuubikute pakendamiseks taaskasutatavaid paberist pakendeid. See on Nestlé uue innovaatilise teekonna värskeim saavutus, mille eesmärgiks on kasutada toodete pakendamisel rohkem paberit. Alates novembrist saavad kõik Baltikumi tarbijad osta paberisse pakitud puljongikuubikuid.

“Jätkusuutlik pakendamine on meie ettevõtte oluline fookuspunkt. Soovime pakkuda rohkem nii tervislikke kui ka jätkusuutlikke valikuid. Just seetõttu eelistame alati meeleldi paberpakendeid, nii ka Maggi looduslike puljongikuubikute puhul,” selgitab Vilma Kapočienė, Nestlé Baltics maiustuste, kakao ja kulinaaria sektori juht.
Siiani on puljongikuubikuid olnud pakendatud alumiiniumit sisaldavasse mitmekihilisse laminaatpakendisse. Paberpakendit arendades oli ettevõtte suurim väljakutse lihtsasti suletava ja volditava materjali loomine, mis oleks piisavalt tugev, et pakkuda vastupidavat kaitset – hoidmaks toodet ohutult ja värskena – kuid samas ka hõlpsasti taaskasutatavana.

Toidublogija Tuuli Mathisen jagab oma lemmikuid toiduretsepte, kus on kasutatud Maggi puljongikuubikuid.

KIIRE JA LIHTNE LÄÄTSESUPP TOMATIGA

Sel aastal on talvega nagu on ja tänu soojakraadidele ning pikenevatele päevadele hakkab hinge järjest rohkem kevadetunnet tekkima. Eriti neil päevil, mil päike end näitab ning tihased ekstaatiliselt säutsuma sunnib. Ega enam ei ootagi seda talve. Lumeootus on muutunud sujuvalt kevadeootuseks. Tänu sellele hakkab ka toidulaud kergemaks ja lihavabamaks muutuma. Varsti on käes ka paastuaeg ja kuigi täispaastu ei ole plaanis teha, on väike kevadine puhastus eriti peale suuremaid pühadeaegseid sööminguid igati hea mõte. Et kergemana ja puhtama varakevadele vastu minna.

Üks ilmatuma maitsev ja samas täiesti taimne toit on tomatine läätsesupp. Seda on nii lihtne ja mugav valmistada ning tulemus on selline, mis tavaliselt sööjatel rahulolumõmina esile kutsub.

Aeg kokku: 30 minutit

Portsjonit: 4

Koostisosad

● 1 sibul hakituna
● 10 cm jupp porru valget osa viilutatuna
● 4-5 rohelise sibula valge osa viilutatuna
● 2 küüslauguküünt hakituna
● 1 keskmise suurusega porgand riivituna
● 1 tl jahvatatud kurkumit
● 1 tl suitsutatud paprika pulbrit soovi korral, sobib ka tavaline jahvatatud paprika
● 1 l Maggi BIO köögiviljapuljongit 2 puljongikuubikust
● 2 dl punaseid kiirkeeduläätsesid
● 400 g purk purustatud tomateid
● Õli
● Soola ja pipart

Valmistamine

1. Kuumuta potis keskmisel kuumusel õli ja hauta sibulat, porrut, rohelist sibulat, küüslauku ja riivitud porgandit vaiksel kuumusel mõned minutid. Lisa köögiviljadele vürtsid ja hauta, kuni vürtsid muutuvad aromaatseks. Lisa siis puljong, läätsed ja purustatud tomatid. Kuumuta keemiseni ja keeda vaiksel tulel ca 20 minutit, kuni köögiviljad ja läätsed on pehmed ja supp pisut paksenenud.

2. Soovi korral võid supi ka osaliselt püreestada, nii jääb leem eriti tummine ja mõnus. Serveerides võid peale puistata värsket koriandrit, peterselli või muid ürte.

VÄRSKEKAPSASUPP MITMEL MOEL

Kapsasupp on koduste suppide klassika ja ka minu supieelistuste seas kindlalt üks esikoha kandidaate. Või tegelikult on nii, et sel ajal, kui poest või turult tuleb neid kahekiloseid valgeid kapsapäid tarida, ei isuta mul eriti kapsaroogade järgi. Asi muutub aga kevade saabudes, kui poelettidele laotakse need armsad neoonrohelised kapsapead. Sellest hetkest alates algab meil kodus kapsahooaeg. Kui nüüd hästi järele mõtlen, siis me oleme viimaste nädalate jooksul iga päev kapsast söönud. Noore kapsa magus maiste on lihtsalt nii hea!

Tavaline on see, et pistan kapsasektorid lihtsalt pannile ja praen võiga parajalt kuldseks. Pisut soola ja ohtralt tilli ning midagi maitsvamat on võimatu välja mõelda. Sobib nii hommikuse praemuna kui ka grillroogade kõrvale. Vahelduseks meisterdan aga värskekapsasuppi. Ka väga-väga mõnus just tänu noorele kapsale.

Selle kapsasupiga on nii, et tegelikult annab siit erinevaid variante välja aretada. Kui poisid on just trennist või jooksuringilt tulnud, eelistavad nad mõistetavalt pisut toekamat toitu. Sel juhul sätin kapsasupi sisse näiteks eelnevalt läbi praetud veisehakkliha. Endale teen tavaliselt täiesti taimse supi ja lisan sinna näiteks brokoliõisikuid ja suhkruherneid. Miks mitte ka pisut õue pealt korjatud umbrohtu – nõgesed, nurmenukulehed, erinevad laugulised on praegu ju kõik maast üles korjamise kaugusel. Vahel aga viimistlen suppi hoopis sulatatud juustu, koore või toorjuustuga. Mis iganes kombinatsiooni kasutada, võib kindel olla, et supp on tänu värskele kraamile tõeliselt maitsev.

200 g hakkliha (nt delikatesshakkliha või lihaveisest hakkliha)
1 sibul, hakituna
Pool noore kapsa pead
tükeldatuna 1 suurem porgand
riivituna 2 kartulit
tükeldatuna 1 l Maggi BIO puljongit (sobib nii kana-, köögivilja- kui ka ürdipuljong)
Hakitud murulauku või tilli
Õli praadimiseks
Soola ja pipart
Serveerimiseks hapukoort

Valmistamine

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ja prae sibulat mõned minutid. Lisa hakkliha ja prae see pannil läbi, kuni liha värv on muutunud. Praadimise ajal töötle liha pannil väiksemateks tükkideks. Tõsta pliidilt ära. Kuumuta supipoti põhjas veidi õli ja kuumuta õli sees tükeldatud porgandit. Õlis kuumutamine aitab porgandis sisalduvat beetakarotiini paremini omistada ja lisaks annab see supile ilusa värvi. Lisa potti tükeldatud kapsas ja kartul, lisa puljongikuubikud ja vesi ning lase keema tõusta. Keeda vaiksel tulel umbes 10 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Lisa hakkliha supi sisse, sega läbi ja maitsesta kogu supp vajadusel soola ja pipraga. Serveerides paku juurde hapukoort ja puista supile peale hakitud murulauku või tilli.

Head Uudised GoodNews