RETSEPT! Lihavõtetel tee leivale maitsev munavõi
Maxima Eesti Meistrite Kvaliteedi toidutehnoloog Natalja Bondareva annab maitsva soovituse, millega lihavõtete ajal maitsemeeltele kostitust anda. Et munadepühal on toidulaual värvilisi mune koksimiseks rohkem kui küll, siis tekib ka küsimus – mida kõike nende keedetud munadega küll peale hakata?
Kogenud toidutehnoloog jagab sellele küsimusele heaks vastuseks kiiresti valmiva ja mitmeotstarbega munavõi retsepti. Munavõid saab lisaks röstitud leivale ka ootamatutele külalistele singiviilude täidisena pakkuda.
Valmistamise aeg: 10 minutit
Munavõi jaoks on tarvis:
6 muna;
Toorjuust – 2 supilusikat;
Kurkum – ¼ teelusikatäit;
Majonees – 1 supilusikas;
Sool
Tee nii:
Keeda munad, pressi need kahvliga puruks, lisa majonees ja toorjuust. Sega kahvliga kõik koostisained purustades ühtlaseks kreemjaks seguks. Maitsesta segu kurkumi ja soolaga ning aseta valminud munavõi kuni söömiseni külma. Serveeri seda enda lemmiku musta leiva või sepikuga, veel parema maitseelamuse annab võie soojal röstil. Külalistele saad serveerida ka imelihtsasti valmivaid munavõi täidisega singirulle.