1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. RETSEPTISOOVITUS! Hõrk räimesupp kooreses leemes
RETSEPTISOOVITUS! Hõrk räimesupp kooreses leemes

RETSEPTISOOVITUS! Hõrk räimesupp kooreses leemes

Rahvuskala räim klapib tänu tagasihoidlikult hõrgule maitsele ja pehmetele luudele ka laste maitse-eelistustega ning on heaks võimaluseks tutvustada kalatoitude maailma pere noorimatele.

Oma väikeses kehas peidab see maitsev kala rohkelt kasulikke vitamiine, mineraalaineid ja Omega-3 rasvhappeid. Just seepärast otsustas tippkokk ja mitmete kokaraamatute autor Angelica Udeküll sel nädalal Daily koolisööklates projekti „Tähed taldrikus“ raames panna tuhanded pisikesed toidukriitikud sööma räimesuppi. Tippkokk kinnitab, et supp jääb parajalt köögiviljane, pisut koorene ja kalatükid supis mõnusalt mahedamaitselised, et rõõmustada ka väikeseid toidugurmaane.

Oma väikeses kehas peidab see maitsev kala rohkelt kasulikke vitamiine, mineraalaineid ja Omega-3 rasvhappeid.

Räimesupp 10-le

Vaja läheb

100 g mugulsibulat
100 g porrulauku
200 g porgandit
40 g võid
300 g kartulit
2 l puljongit
2 loorberilehte
20 räimefileed
2 spl sidrunimahla
200 ml rõõska koort
Hakitud tilli

Valmistamine

Alustuseks haki sibul, porru ja porgand ribadeks ning passeeri need seejärel võis. Seejärel lisa potti puljong ja keeda kuni köögiviljad on peaaegu pehmed. Alles siis haki kartul kuubikuteks ja lisa supile. Samal ajal kui supp tasasel tulel keeb, maitsesta räimefileed soola ja pipraga ning lisa supile.

Mõni minut enne valmimist, lisa supile rõõsk koor ning maitsesta suppi vajadusel vähese soola, värskelt jahvatatud pipra ja sidurinimahlaga.

Serveeri hõrk supp hakitud tilliga.

Head Uudised GoodNews