1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. RETSEPTISOOVITUS! Magusalt pähkline maiuspala sügiskaamose leevendamiseks
RETSEPTISOOVITUS! Magusalt pähkline maiuspala sügiskaamose leevendamiseks

RETSEPTISOOVITUS! Magusalt pähkline maiuspala sügiskaamose leevendamiseks

Trotsimaks sombust sügisilma ning käimasoleva hooajaga kaasnevat väsimust, arenda näiteks oma küpsetamisoskust ning premeeri end ja oma armsaid lähedasi energiast pakatava koogiga. Magusalt pähkline ja šokolaadine maius aitab suurepäraselt valitsevast pimedusest tuleneva halva tuju vastu ning viib mõtted helgematele radadele.

Vaja läheb

Koogipõhi:

4 munavalget
3 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
160 g maapähkleid
80 g kreekereid

Dumle täidis:

60 g võid
120 g Dumle Original šokolaadikomme
4 munakollast

Koogikate:

3 dl vahukoort
40 g purustatud maapähkleid
Kaunistuseks mõned tükeldatud Dumle kommid

Valmistamine

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Vahusta munavalge ja lisa suhkur. Seejärel purusta köögikombainis pähklid ja kreekerid ning lisa munavalge segule. Lisa segule vanillisuhkur ja küpsetuspulber. Vala kogu segu 24 cm läbimõõduga ümmargusse vormi ning küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 25-30 minutit.

Samal ajal kui koogipõhi küpseb sulata või ja koogitäidise jaoks mõeldud Dumle kommid. Lase valmis segul mõni hetk jahtuda. Vahusta munakollased ja lisa sulatatud segule. Kui koogipõhi on valmis, siis vala segu koogipõhjale.

Lase koogil veidi taheneda ning seejärel eemalda vorm. Vahusta vahukoor ning lisa koogile katteks. Kaunistuseks puista koogile purustatud pähkleid ja Dumle komme.

Head Uudised GoodNews