1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Gurmaanidele
  4. RING FM ESITLEB! Tulekodu perenaine Veronika Padar tõestab, et gurmeeburger saab olla tervislik
RING FM ESITLEB! Tulekodu perenaine Veronika Padar tõestab, et gurmeeburger saab olla tervislik

RING FM ESITLEB! Tulekodu perenaine Veronika Padar tõestab, et gurmeeburger saab olla tervislik

Raadios Ring FM käis Mustamäel Vilde teel asuva Tulekodu omanik ja perenaine Veronika Padar, kelle sõnul võib nende puhul kasutada ka nime Tule Grill, sest toitlustusettevõte pakub tervislikke käsitsi tehtud gurmeeburgereid, mille kotlet küpsetatakse elaval tulel. Just elav tuli ongi perenaist oma söögikoha loomisel inspireerinud.

Kuigi toitlusspetsialistidki on öelnud, et üdini tervislik ei saa burger olla, on inimestele siiski võimalik pakkuda Tervislikke ampse, mis erinevad tunduvalt tavapärastest burgeritest. Gurmeeburgereid teeb tervislikumaks see, et lahtisel tulel kotleti grillimine kuumutab sellest rasva välja. Kasutatav sai sisaldab kliisid ja seemneid, kuid samas vähe nisujahu. Burgeris on palju kodumaist rohelist ja kastmedki on enda retseptide järgi keedetud ja segatud, need on majoneesi ja ketšupita. Burger valmib tellija silma all, lisaks saab Tulekodust ka jäätisekokteile, grillil küpsetatud kartulipalle, tervislikke salateid ja smuutisid. Perenaine ütleb, et edaspidi on plaanis elaval tulel ka liha ja köögivilju grillida. Salatite tarvis saab Veronika sõnul kodumaiseid aed- ja köögivilju ka talveperioodil siinsete tootjate käest.

Ettevõtluses ollakse uued, toidukoht avati 28. mail, kuid juba on plaanis liikuda edasi Tallinnast väljapoole. Tule Grill on avatud iga päev kell 12-20, kliendile teeb einestamise mugavaks see, et istuda saab nii sees kui väljas ning maja ees on tasuta parkla.

Kuula Tulekodu perenaise Veronika Padariga intervjuud!

Head Uudised GoodNews