1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Saaremaa tänavuse arstitoetuse saab Mariliis Putnik
Saaremaa tänavuse arstitoetuse saab Mariliis Putnik

Saaremaa tänavuse arstitoetuse saab Mariliis Putnik

Saaremaa vallavalitsus otsustas anda 2022. aasta eriarstitoetuse Kuressaare haiglas silmaarstina töötavale Mariliis Putnikule.

Toetuse suurus on 25 000 eurot. Putnik asus Kuressaares tööle 25. jaanuaril 2021. Varem töötas ta Ida-Tallinna Keskhaigla silmakliinikus ja üldarstina Soomes.

Vallavanemal Madis Kaldal on väga hea meel, et Saaremaa sai juurde eriarsti ja vald saab teda toetada. „Samas arvan, et võiksime sarnase toetusmeetme või stipendiumiga püüda Saaremaale tuua ka teiste valdkondade ja erialade tippspetsialiste,” ütles Kallas. Ta lisas, et loodetavasti on vallavolikogu ja volikogu komisjonide liikmed valmis vastavasisulist arutelu pidama.

Eri- ja perearstitoetus on ühekordselt makstav rahaline toetus, mida võib taotleda Saaremaa vallas tegutsemist alustav perearst ja Kuressaare haiglas tööle asuv eriarst tingimusel, et pole viimase viie aasta jooksul Saaremaa vallas eri- või perearstina töötanud. Toetuse saaja peab viie aasta jooksul pärast toetuse saamist töötama Saaremaa vallas perearstina või Kuressaare haiglas eriarstina.

Esimese eriarstitoetuse pälvis 2021. aastal Kuressaare haigla günekoloog Mall Varvas.

Head Uudised GoodNews