1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. SÄILITAME RAHU JA OLEME TARGAD I Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart: kauplustes jätkub kaupa kõigile
SÄILITAME RAHU JA OLEME TARGAD I Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart: kauplustes jätkub kaupa kõigile

SÄILITAME RAHU JA OLEME TARGAD I Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart: kauplustes jätkub kaupa kõigile

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti kohtumisel Eesti suuremate jaekaubandusettevõtete esindajatega kinnitasid ettevõtjad, et kauplusekettidel on piisavalt varusid ja ka tarned toimuvad tavapäraselt.

„Saime kaubanduskettide esindajatelt ülevaate ning kindlust, et mingiks ostupaanikaks ei ole põhjust, sest kauplustel on vajalikud varud olemas ja ka tarned toimuvad tavapärases rütmis,“ tõdes linnapea Mihhail Kõlvart. „Nii saavad elanikud kõik vajalikud kaubad kätte kauplustest ja juhul, kui linlane ei saa kauplusesse minna, tagavad kaubandusketid e-poe kaudu kauba kojuveo.“

Eesti Kaupmeeste Liidu tegevjuht Nele Peili sõnul on jaekaubandusettevõtetel olemas varud ning kaupluste varusid uuendatakse jooksvalt iga päev. „Juhul, kui eile ka tekkis poodides olukord, et riiulitel ei olnud mõnda kaupa või toodet, oli see tingitud sellest, et kauplused ei jõudnud piisavalt kiiresti riiuleid uue kaubaga täita,“ ütles Peil.

Ka e-teenused ja kauba kohalevedu toimivad edasi, kuid praegu tuleb arvestada tellimustel pikemate järjekordadega. „Mõnepäevased järjekorrad on tingitud kasvanud tellimuste mahust ja sellest, et jaekettidel on piiratud arv autosid ja kullereid tellimuste täitmiseks. Seega – praegu ei ole probleem selles, et kaupa ei ole, vaid et pole piisavalt kullereid,“ täpsustas Peil.

Tänasel kohtumisel arutati ka omavahelist koostööd, kuidas lahendada olukorda, kui koduõppele läinud õpilased peaksid hakkama vaba aega sisustama kaubanduskeskustes. „Selleks teeme koostööd noorsootöötajate, munitsipaalpolitsei, politsei- ja piirivalveameti ning kaubanduskeskuste esindajatega, me kaardistame olukorda ning vaatame üle kitsaskohad,“ märkis Kõlvart.

Kohtumisel olid esindatud kõik suuremad jaekaubanduskettide nagu Selver, Coop Eesti, Rimi, Prisma, Maxima, Tallinna Kaubamaja jt. esindajad.

Head Uudised GoodNews