1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Selgus Eesti parim kiirabibrigaad
Selgus Eesti parim kiirabibrigaad

Selgus Eesti parim kiirabibrigaad

Foto: Pixabay

Möödunud nädalavahetusel toimusid järjekorras neljandad Eesti kiirabi kutsemeisterlikkuse võistlused Pärnumaal Varblas, kus 15 kiirabibrigaadi pea kõikidest Eestis kiirabiteenust osutatavatest ettevõtetest selgitasid, kes on parim kiirabibrigaad Eestimaal.

Terve päeva kestnud võistlusel tuli kiirabibrigaadidel kaheksal erineval harjutusel näidata teoreetilisi ja praktilisi oskusi kriitilises seisus väikelapse stabiliseerimises, raske trauma saanud isiku elu päästmises, suure hulga kannatanutega õnnetuse lahendamisel ja erinevate haiguste diagnoosimises ning ravis. Lisaks meditsiinilistele oskustele tuli näidata ka tehnilisi oskusi kiirabiauto parandamisel, füüsilisi võimeid raskesti ligipääsetava kannatanu vabastamisel, ning erinevate situatsioonide puhul meditsiini põhireeglite tundmist ja käelisi oskusi kiirabi aparatuuri ja varustuse käsitlemises.

Terve päeva kestnud võistlusel tuli kiirabibrigaadidel kaheksal erineval harjutusel näidata teoreetilisi ja praktilisi oskusi.

Laupäeva õhtuks olid kohtunikud kõikide alade punktid kokku lugenud ja selle aasta võitjaks ja ühtlasi Eesti parimaks kiirabibrigaadiks tunnistati Tallinna Kiirabi brigaad koosseisus õde-brigaadijuht Helen Vesiallik, parameedik Ergo Mets ja kiirabitehnik Raimo Veemaa.

Eestis töötab ööpäevaringselt 102 kiirabibrigaadi, kes teenindavad ööpäevas ligikaudu 800 patsienti. Tallinna Kiirabi teenindab 23 kiirabibrigaadiga Tallinna, Viimsi valda, Maardu linna ja nendega piirnevaid piirkondi ning suvel kiirabi rattapatrull Vanalinnas. Ööpäevas sõidetakse välja keskmiselt 240 korda, mis tähendab väljakutset iga 5-6 minuti järel.

Head Uudised GoodNews