1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Gurmaanidele
  4. SOUPSTER TULEB EESTISSE I Soupster avab esimese restorani väljaspool Soomet
SOUPSTER TULEB EESTISSE I Soupster avab esimese restorani väljaspool Soomet

SOUPSTER TULEB EESTISSE I Soupster avab esimese restorani väljaspool Soomet

Augustis avab Tallinnas Ülemiste linnakus uksed Eesti suurim pea 500 kliendikohaga restoran, mille eesmärk on sööma meelitada üle 12 000 Ülemiste Citys töötava, õppiva ja elava inimese. Soome ettevõttele Soupster kuuluva restorani nimi selgub peagi konkursi käigus.

„Kodukontoris töötamine on tänu tehnoloogiale muutunud aina lihtsamaks, kuid selle pikaajaline viljelemine mõjub organisatsiooni kultuurile halvasti,” sõnas Technopolis Ülemiste juhatuse esimees Gert Jostov. „Ärilõuna või lihtsalt kolleegidega koos einestamine on üks levinumaid koosolekuvorme, kus liigub palju olulist informatsiooni, sest sel ajal tuntakse ennast reeglina vabamas õhkkonnas – seal ei lähe kaotsi vahetut suhtlust, nagu juhtub veebikoosolekutel.”

„Soupsteri saabumine Eestisse kuulutab Ülemiste linnakus välja kontorikultuuri taaselustamise ajastu ning ühtlasi pakub uus restoran suurt konkurentsi kogu Tallinna räsida saanud restoraniturule, sest meie juurde on asja ka teiste piirkondade inimestel,” sõnas Jostov. „Koroona-aeg võimaldas süüa kõikvõimalikke roogasid karbist, kuid nagu piirangute leevendamine ilmestas, siis inimesed soovivad jälle tavapärase väljas söömise ja restoranis käimise juurde naasta,” lisas Gert Jostov.

Tänaseks Helsingis 30 restorani opereeriva Soupsteri ajalugu algas 1997. aastal, kui Kim Heiniö avas oma esimese restorani nimega Soup Mannerheimi ja Lönnroti tänava ristmikul.

Soupsteri tegevjuhi Kim Heiniö sõnul on see nende esimene restoran väljaspool Soomet. „Soovime saada Ülemiste City südameks. Selle saavutamiseks peame arvestama klientide tagasisidega ning pidevalt arenema. Me ei püüa inimestele öelda, mida nad sööma peavad,” sõnas Kim Heiniö.

„Kuigi toome töökohale kvaliteetset ja trendikat kööki, otsivad paljud meie kliendid traditsioonilisi toite, mis sisaldavad värskeid tooraineid. Technopolis on Baltimaade restoranituruga hästi kursis ja nende pikaajaline pühendumus koostööle annab meile suurepärase võimaluse eduks,” lisas Heiniö.

Uue ja unikaalse kontseptsiooniga restoran soosib kohalikke tootjaid, püüab kinni pidada nulljäätmete põhimõtetest ja jälgib andmeid biojäätmete kohta. Lisaks lõunasöögile pakub restoran ka hommikusööki ning linnaku ettevõtetele personaalset toitlustamisteenust. Ühtlasi hakkab ettevõtte konkureerima ka catering’iturul. Suured ruumid võimaldavad korraldada kõiksugu üritusi nädala sees ja nädalavahetusel.

Head Uudised GoodNews