1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. Südameapteek alustas COVID-19 kiirtestide tegemist
Südameapteek alustas COVID-19 kiirtestide tegemist

Südameapteek alustas COVID-19 kiirtestide tegemist

Südameapteek alustas COVID-19 antigeeni kiirtestide tegemist koos 48 tundi kehtiva sertifikaadi väljastamisega.

Esialgu pakuvad kiirtestimise ja tõendi väljastamise teenust Lasnamäe Centrumi ja Sikupilli keskuse Südameapteegid Tallinnas, Maksimarketi Südameapteek Pärnus ja Kagukeskuse Südameapteek Võrus. Järgmisel nädalal avaneb testimisvõimalus Ülemiste Südameapteegi klientidele ja jooksvalt laienetakse teistesse Südameapteekidesse, kus on privaatsed nõustamiskabinetid.

26. augustil kehtima hakanud valitsuse korraldus sätestab, et erinevatel üritustel osalemiseks võib kasutada apteegis väljastatud tõendit, mis kinnitab, et inimene on kiirtesti apteegis korrektselt teostanud ja selle tulemus on negatiivne. Test peab olema tehtud kuni 48 tundi enne Eesti-sisesel üritusel või tegevuses osalemist.

„Apteegis läbiviidavate testide puhul tuleb võtta proov ninast, kuid see on kliendi jaoks mugav – vatipulk tuleb ninasõõrmeservast kuni kahe ja poole sentimeetri kaugusele lükata samal ajal seda ettevaatlikult pöörates. Testi viib inimene apteegis ise läbi, kuid talle on abiks apteeker, kes testimise korrektset läbiviimist juhendab,“ selgitas Südameapteegi turundusjuht Merle Väli.

Teenuse sihtrühm on terved haigustunnusteta inimesed, kes soovivad end testida tõendi saamise eesmärgil. „Testimisele ei tohi mitte mingil juhul tulla haigussümptomitega! Patsiendid, kellel on nohu, köha, kurguvalu või palavik, peaksid testimiseks pöörduma selleks ettenähtud testimispuntkidesse. Apteekides testimine on mõeldud vaid kinnitamaks, et inimene on terve ja tõendi saamiseks, et osaleda erinevatel üritustel. Nii saame tagada apteekidesse ravimeid või tervisekaupu ostma tulnud inimeste ohutuse,“ ütles Väli.

Testi tegemiseks apteegis tuleb eelnevalt broneerida aeg. Seda saab teha Südameapteegi kodulehe või nõuandeliini kaudu, samuti teenust osutavates apteekides kohapeal. Testimisele minnes peab kaasas olema isikut tõendav dokument, et apteeker saaks vormistada korrektse tõendi. Südameapteegi nõuandeliini number on 6057171. Enesetestimise läbiviimiseks apteegis peaks plaanima kuni 20 minutit. Teenusehind on 21 eurot.

Head Uudised GoodNews