1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Sünnitusmajade toetusfondiga liitus Hiiumaa
Sünnitusmajade toetusfondiga liitus Hiiumaa

Sünnitusmajade toetusfondiga liitus Hiiumaa

Hiiumaa Haiglast sai kaheksas Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfondiga liitunud sünnitusosakond.

“Suur rõõm on selle üle, et Hiiumaa Haigla avaldas ise soovi meiega liituda. See näitab, et meie tegevus Saaremaal kampaania “Aita alustada elu Saaremaal” raames kõlas ka läbi Kadi raadio kõrvalsaarele ja oleme heategudega silma jäänud,“ sõnas fondi tegevjuht Raili Friedemann.

Aprillist juunini toimus Saaremaal kampaania, mille käigus koguti raha Kuressaare Haigla sünnitusosakonnale uue vastsündinute elustamislaua tarvis. Kampaania õnnestus ja elustamislaud jõudis Saaremaale augustis.

“Vahva kokkusattumus oli see, et samaaegselt meiega korraldas Hiiumaa Haigla kampaaniat koostöös Estraveliga, kus kogutakse samuti raha elustamislaua jaoks. Kampaania Hiiumaal veel kestab ja seade on plaanitud osta detsembrikuus. Siinkohal kutsume kõiki eestlasi, Hiiumaa fänne, sealt pärit inimesi ja suvitajaid andma samuti panust uue elustamislaua jaoks,“ lisas Friedemann.

Hiiumaal toetab Estravel elustamislaua ostu 10 000 euroga. Juurde on vaja koguda veel 6026 eurot. „Kui suutsime Saaremaal kokku saada toetusi üle 31 000 euro, siis loodan, et ühe kuuga Hiiumaale 6000 eurot koguda on täiesti reaalne,“ ütles Friedemann.

Hiiumaa Haigla personal on tänulik iga toetuse eest, mis aitab kaasa elustamislaua soetamisele. Panuse saab anda Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfondi veebilehe kaudu.

Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfond ootab liitumissooviavaldusi ka kõikidelt teistelt sünnitusosakondadelt.

Head Uudised GoodNews