1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Suvesse aktiivselt! Personaaltreener Janika Koch-Mäel algab 1. aprillil Restart Challenge
Suvesse aktiivselt! Personaaltreener Janika Koch-Mäel algab 1. aprillil Restart Challenge

Suvesse aktiivselt! Personaaltreener Janika Koch-Mäel algab 1. aprillil Restart Challenge

Personaaltreener Janika Koch-Mäe algatab 1. aprillist kuni 31. maini Restart Challenge’i, et astuda suvesse aktiivselt, energiliselt ja teadlikuma treenija ning toitujana.

Janika Koch-Mäe. Foto: Jana Loigo

Programmi kuuluvad tõhusad 30-minutilised videotreeningud ja FitLapi toitumiskava. Üksteist motiveeritakse ja inspireeritakse kinnises Facebooki grupis, vaadatakse igal nädalal üle kaalunumbrid ja sentimeetrid ning Janika on osalejatele toeks 24/7. Programmi vältel toimub 3 ühist live-treeningut koos küsimuste-vastustega, kus leitakse kõikidele küsimustele vastused.

Programmi kuuluvad tõhusad 30-minutilised videotreeningud ja FitLapi toitumiskava.

Janika Koch-Mäe. Foto: Jana Loigo

Kõige olulisem on olla regulaarne

Janika ütleb, et kõige olulisem on regulaarsus. Kui alustada rahulikult, aga regulaarselt treenimisega, on ka suurem võimalus, et jäädakse selle juurde. On erinevaid teooriaid, kaua millegagi tegelema, et tekiks harjumus. Mõni ütleb, et paar nädalat. Teine jälle, et kuu. Aga kindlasti tasub endale anda aega. Kui väljakutses kaks kuud osaleda, on kindlasti võimalik muuta oma elustiili.

Kui alustada rahulikult, aga regulaarselt treenimisega, on ka suurem võimalus, et jäädakse selle juurde.

Toituma peaks mitmekülgselt

Toitumine on paljudele komistuskiviks tervisliku elu teekonnal. Janika tõdeb, et liiga palju keskendutakse sellele, mida süüa kell 6, mida kell 8 ja mitu vahepala võiks süüa. Tegelikult on oluline, et paigas oleks baas, söödaks mitmekülgselt ja õigetes kogustes.

Janika Koch-Mäe. Foto: Jana Loigo

Kõige olulisem on süüa mitmekülgset ja võimalikult puhast toitu – mitte töödeldud või poolfabrikaate. Jälgima peaks, et toidus oleks piisavalt vitamiine, kiudaineid ja mineraale ning värske toidu osakaal oleks kõrge. Sööma peaks regulaarselt. On normaalne vahel tahta küpsist või saiakest – oluline on see, et neist iga päev ei toituks.

On normaalne vahel tahta küpsist või saiakest – oluline on see, et neist iga päev ei toituks.

Meeldivaid asju on alati lihtsam teha!

Tihti minnakse rajalt maha seetõttu, et tehakse asju, mis tegelikult ei meeldi. Tasub leida trenn, mis päriselt meeldib. Ehkki jõusaal on populaarne valik, ei ole see igaühe jaoks – ehk on sinu ala hoopis tantsimine, jooga või hoopiski poks? Või eelistad hoopis teha trenni kodus.

Ehkki jõusaal on populaarne valik, ei ole see igaühe jaoks – ehk on sinu ala hoopis tantsimine, jooga või hoopiski poks?

„Kui end sundida, pole treenimine väga jätkusuutlik – ehk natuke pigistad end seal käia, aga ei teki sisemist motivatsiooni sinna minna. Meeldivaid asju on alati lihtsam teha kui ebameeldivaid,“ ütleb ta.

Head Uudised GoodNews