1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tagasi klassika juurde: 3 lihtsat võileivaretsepti
Tagasi klassika juurde: 3 lihtsat võileivaretsepti

Tagasi klassika juurde: 3 lihtsat võileivaretsepti

Võileib võib olla tõeliselt rikkalik roog – rohke rohelise, toekate lihaviilude ja mahlase kastmega hõrgutis – kuid vahel ihkab igaüks tuttavaid ja lihtsaid maitseid. Fazeri võikueksperdid jagavad vihjeid, kui lihtsa võileiva jaoks inspiratsiooni napib.

Kui paljud eelistavad lisandväärtusega pagaritooteid, ei tasu unustada ka pagarileti klassikuid, mis on tuttavad juba hommikusöökidest vanaema juures või aastatetagusest ajast. Üle 25 aasta turul olnud Kodusai vajab samuti veidi värsket pilku, et need tuttavad maitsed enda jaoks taasavastada.

Üks korralik võileib on ka hea lihtne vahepala, mida koolilapsed endale ise valmistada oskavad ning tervislike ja täisväärtuslike koostisosadega võileiva tegemiseks vajalikud koostisosad võiksid igal perel alati kodus olemas olla.

Altpoolt leiadki kolm lihtsat võileivaretsepti, millega ise lihtsat saia taasavastada või mida proovida lastega koos vahepalaks valmistada!

Klassikaline tomatisai

Kodusai koos koduaia värskete tomatitega ja basiiliku puhta maitsenüansiga on lapsepõlvest meenuv klassika, mida aeg-ajalt meelde tuletada.

Vaja läheb:
Fazer Kodusaia
sulatatud juustu
tomatit
basiilikut
soola
pipart

Määri saiale sulajuust, lõika tomatist parajad viilud ning aseta needki saiale. Rebi või lõika basiilikulehtedest väikesed tükid, puista need tomativiiludele ning purusta peale ka soola-pipart.

Rikkalik singisai

Lihtsale singisaiale annab uhkema välimusele saiale lisatud salatileht ning tavalise kurgiviilu asemel võib võikut täiendada näiteks värske soolakurgi viiludega.

Vaja läheb:
Fazer Kodusaia
võid, margariini või muud meelepärast võileivamääret
2 singiviilu
salatileht
soolatud kurgiviile

Määri saiaviilule margariin, aseta sellele salatileht ning salatilehe peale omakorda kaks singiviilu. Laota singiviiludele soolakurgiviilud.

Magus kohupiima-moosi saiaamps

See magus sai on hea asendus jäätisele või šokolaadile, kui magusaisu peale tuleb. Lapsepõlve klassikalisele moosisaiale lisatud kohupiim annab kehale kasulikke valke ning värskete (või külmutatud) marjadega täiendad seda nostalgiamagustoitu ka vitamiinidega.

Vaja läheb:
Fazer Kodusaia
maitsestamata kohupiimakreemi
meelepärast moosi
värskeid või külmutatud marju

Kui soovid, võid saiaviilud röstida. Määri saiaviilule pehme kohupiim, pane lusikaga kohupiima peale kaks väikest moosisilma ning aja moos õrnalt kohupiima peale laiali. Kaunista sai värskete või külmutatud marjadega.

Retseptide autor: Britt Paju

Head Uudised GoodNews