1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tahad silma paista ja pakkuda sõpradele midagi uut? Korralda näiteks üks lahe alkovaba pidu!
Tahad silma paista ja pakkuda sõpradele midagi uut? Korralda näiteks üks lahe alkovaba pidu!

Tahad silma paista ja pakkuda sõpradele midagi uut? Korralda näiteks üks lahe alkovaba pidu!

Kindlasti oled märganud, et kui keegi seltskonnas alkoholist keeldub, pakub see kohe teistele kõne- ja kommentaariainet. Selline asi tõmbab tähelepanu. Keera olukord enda kasuks! Julge olla omanäoline ja esita sõpradelegi väljakutse – kas nad üldse oskavad kainelt lõbutseda? Tegelikult võivad alkoholita peod tavapärastest olengutest palju lõbusamatekski kujuneda. Pidu on täpselt nii äge, kui ägedaks see ise teha, kirjutab Alkoinfo.ee.

Alkoinfo.ee jagab häid nippe uutmoodi pidude korraldamiseks 

  1. Hõrgutavad maitsenaudingud. Pane oma kokaoskused proovile ja valmista midagi nii maitsvat, et su sõbrad ei pane alkoholi puudumist tähelegi. Ole loominguline! Valmista erinevaid suupistevalikuid, mitmekäigulisi õhtusööke või lase hoopis igal külalisel mõni roog kaasa tuua.
  2. Kooskokkamine. Korralda ühine kokkamisõhtu. Pane kokku põnev menüü ja jaga ära, kes mida kaasa võtab. Õppige näiteks sushit valmistama või katsetage erinevate maade eksootiliste roogadega – vürtsikad India taimetoidud, mahlased Ameerika burgerid või käsitsitehtud Vene pelmeenid!
  3. Lahedad teemapeod. Tee lisaks eksootilisele toidule kogu pidu samas stiilis. Korralda näiteks Mehhiko fiesta, mis jääb kõigile meelde teravate snäkkide, lõbusa muusika, sombreerode, vuntside ja erksate värvide poolest. Mehhikos ei tähenda pidu mitte rohkelt tequilat, vaid hoopis palju tantsu ja suhtlemist.
  4. Alkoholita kokteilid. Üllata külalisi maitsvate mocktailidega ehk alkoholita kokteilidega ja su sõpradel ei teki isegi küsimust, kus on alkohol! Virgin Daiquiri või Shirley Temple kõlavad põnevalt ja maitsevad tõeliselt hästi!
  5. Kuumad joogid. Loo külmal ajal hubasust, pakkudes mõnusaid kohvi- ja teejooke. Asja huvitavamaks tegemiseks võid katsetada nii erinevate siirupite, piimavahupiltide, šokolaadipuru või kaneelipulkadega. Paku ka näiteks kakaod või chaid.
  6. Põnevad seltskonnamängud. Tõmba pidu käima kõiki kaasavate mängudega. Näiteks “Maffia” või sõnaseletusmäng tekitavad elevust ja loovad lõbusa õhkkonna. Väga hästi sobivad ka lauamängud nagu hasarti tekitav “Alias”, inimesi avav „Ava ja avasta“ või loovust ärgitav “Dixit”.
  7. Fotolavastus. Lavasta laheda fotosessiooni jaoks mõni stseen, sea üles sobiv taust ja pane valmis valik aksessuaare ning atribuutikat. See on lõbus ja lihtne viis saada oma külalised omavahel suhtlema ning panna nad naerma. Head mälestused on garanteeritud!
  8. Muusika. Parim viis meeleolu loomiseks on hea muusika! Ole oma peo DJ. Valmista ette ja vali ürituse jaoks sobivad lood. Lugude valiku võid jätta ka külaliste ülesandeks.

Proovi järele ja sa avastad, kui suur osa pidudest varem keerles ümber alkoholi ja kuidas ilma selleta on võimalik palju rohkem huvitavat koos korda saata! Lisaks on sul selgem pea, rohkem energiat ja palju kirkaid elamusi, mida meenutada!

Head Uudised GoodNews